119 total views

Centrul de Congrese şi Expoziţii OLTEXPO, investiţie PHARE de 12 milioane de euro, finalizată în 2010, este o importantă platformă de promovare şi dezvoltare economică atât pentru regiunea Oltenia, cât şi pentru vestul Munteniei şi sudul Transilvaniei. Construit pe o suprafaţă de 55.000 de metri pătraţi, OLTEXPO este al doilea complex expoziţional ca mărime din România.

Prefectul judeţului, Dumitru Cornoiu, este preocupat de dezvoltarea economică a judeţului. În acest sens, acesta face tot felul de demersuri la prefecţii vecini şi nu numai, pentru a da o destinaţie Centrului de Expoziţie Seaca din Călimăneşti. Cornoiu consideră că în zonă este trafic ce poate fi evaluat şi care ar putea fi oprit în zona Centrului, pentru a se aproviziona cu produse tradiţionale.

“Pentru Centrul de Expoziţie de la Călimăneşti am făcut demersuri către toţi prefecţii din jur. Am primit de la prefectura Argeş disponibilitatea pentru a ocupa acele spaţii, să le dăm destinaţie comercială, să fie funcţionale, să facem un fel de complex de ecologie alimentară şi de produse tradiţionale. Deci, am făcut apel la toţi prefecţii din jur, putem extinde către toţi prefecţii din ţară. Semnalele au început. Există un comitet de organizare a unei expoziţii pe o anumită perioadă. Eu intenţionez ca această expoziţie să devină expoziţie permanentă, dar am mizat în general pe produsele alimentare ecologice şi specifice anumitor zone apropiate, pentru că aici este trafic dirijat pe care îl putem evalua. Traficul are în jur de 10.000 de maşini care trec pe Valea Oltului zilnic şi dacă 100 s-ar abate de la traseu şi ar face cumpărături din zona respectivă, tot e ceva…în primul rând promovăm produsele naţionale, un lucru deosebit şi pentru mine. De ce să tot luăm din altă parte şi pe ale noastre să nu le vindem sau să le lăsăm să putrezească şi fructele şi legumele?…”, a declarat în cadrul conferinţei de presă din 5 septembrie, prefectul judeţului, Dumitru Cornoiu.

Centrul de Expoziţii este important nu doar pentru Vâlcea, ci şi pentru întreaga regiune Sud-Vest Oltenia. Centrul Expoziţional Seaca este văzut ca o construcţie nereuşită, urâtă şi inutilă, care doar înghite bani din bugetul judeţului. În decembrie, în preajma sărbătorilor de iarnă, se împlinesc patru ani de la inaugurare, iar acest Centru nu a contribuit cu nimic la dezvoltarea infrastructurii de turism şi afaceri.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.