202 total views

Pro România, USR și bucăți din ALDE negociază o alianță: prinde aripi gruparea Macron din viitorul Parlament European

Pro România a primit o invitație oficială să adere la viitoarea construcție politică europeană pe care o pregătește președintele Franței, Emmanuel Macron, au spus surse politice pentru știripesurse.ro. Însă, nu acesta este prima opțiune a echipei lui Victor Ponta.

Varianta preferată de liderul Pro România, Victor Ponta, este ca partidul să intre în grupul socialiștilor europeni dacă pleacă PSD, au spus surse din formațiunea fostului premier.

A doua variantă este înregimentarea în noul curent politic european pregătit de Emmanuel Macron, președintele Franței. Partidul lui Macron, En Marche, va coagula un nou pol politic în viitorul Parlament European cu o parte din formațiunile care sunt acum în ALDE european.

Gruparea negociază și cu USR-PLUS, spun surse politice pentru același site, astfel că echipa Ponta ar putea să-și unească forțele cu echipa Cioloș în Parlamentul European.

A treia variantă la Pro România este grupul conservatorilor europeni, în partid fiind catalogată drept scenariul de avarie.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.