169 total views

Sâmbătă 1 noiembrie, noua Comisie Europeană şi-a preluat oficial funcţiile şi va avea pentru prima dată în istoria sa un executiv cu o conducere bicefală: preşedinte – fostul premier conservator luxemburghez Jean-Claude Juncker (59 de ani) şi vicepreşedinte – social-democratul olandez Frans Timmermans (53 de ani).

Începând cu 1 noiembrie, noua Comisie Europeană are deja primele dosare deja în desfăşurare şi anume, riscul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, un plan de investiţii în valoare de 300 de miliarde de euro, negocierile comerciale cu Statele Unite ale Americii, dar şi criza cu Rusia.

Însă, lupta împotriva şomajului şi impulsionarea creşterii reprezintă prima prioritate pentru noul executiv european. Pentru relansarea economiei, Comisia pariază şi pe acordurile comerciale, definitivarea pieţei interne şi dezvoltarea digitală. Jean-Claude Juncker a pledat pentru un salariu minim în fiecare ţară a Uniunii, o idee promovată de stânga, care a prins elan, mai ales de când a fost îmbrăţişată şi de Germania, pe fondul marii coaliţii dintre conservatori şi social-democraţi.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.