270 total views

…iar „ziaristul” pentru a-i face jocul, a acceptat să publice. Să pui adminsitrația Gușoeni în fața administrației Râmnicu Vâlcea, este jenant! Și asta doar să ridici în slăvi un primar cu multe probleme, crezând tu „ziarist”, că cititorii sunt „proști” și „înghit” știri de 2 lei.

Așadar, găsim în media locală un articol cu titlul ”Gușoeni – prima localitatea din România care a implementat cu succes proiectul WI-FI4EU – Gratuit, proiect finanțat din fonduri europene”. Deși în articolul cu pricina nu găsim o declarației oficială a primarului Concioiu, este clar că domnia sa a dat știrea către ziarist la care se impunea, pentru credibilitate, o imagine cu mesajul oficial transmis către administrație. Și nu ne reverim la faptul că nu va baga wi-fi gratuit, știam că are proiectul eligibil din aprilie când am publicat lista, ci că NU este prima localitate din România!

În 2 aprilie, TdV, făcea public un articol cu titlul „termen limită – în atenția primăriilor – 15.000 euro pentru wi-fi gratuit”, în care menționam că noua dată a Apelului a fost anunțată și astfel a doua cerere de vouchere WIFI4EU se va deschide joi 4 aprilie, dar și alte date specificate în comunicatul de presă primit pe adresa redacției.

În același articol, menționam chiar de la început faptul că administrații precum Primăria Râmnicu Vâlcea, Primăria Pietrari și Primăria Ocnele Mari au câștigat deja cei 15.000 de euro și urmează faza de semnare a acordului de subvenționare. Am publicat chiar și lista cu UAT-urile care au depus proiectele și au câștigat voucherele la Apelul 1. Tot în același articol am publicat și lista entităților eligibile pentru Apel 2 – WIFI4EU, în care regăsim și administrația Gușoeni.

Așadar, unde este Gușoeni prima localitatea din România care câștigă acest proiect? Vezi LISTA (pag 61 municipiul, pag 58 Pietrari, pag 70 Ocnele Mari) câte sunt în față câștigând la primul Apel! Rușine primarului PSD – Concioiu Nicolae, dar și „ziaristului” care minte pentru el „să dea bine”.

„Ziaristul”, pentru că nu știm cine semnează această știre falsă care aparține publicației Eveniment Vâlcean, dar bănuim, este obișnuit să publice știri pe care le „bagă în gura primarilor”. Pe înțelesul tuturor, în urma discuțiilor cu primari care au mai dat „declarații” în publicația cu pricina, dumnealor spun că ei nu au spus așa ceva și că le bagă de la el. Și în nici un caz nu am stat să-l verificăm pe musiu, nu! Dar unele știri ne-au atras atenția și am dorit să aflăm mai multe în ideea de a scoate în evidență altă parte a subiectului ce face obiectul unei știri. Până la urmă, nu așa fac mai toți ziariștii? Dacă știrea e ok, unii vor să contribuie promovarea în stilul lor.

Am atras atenția primarilor că nu este bine să lași ziaristul să scrie ce vrea, mai ales dacă îl plătești din bani publici și el nu urmărește decât să-ți factureze la final de lună, aruncându-ți în spatele facturii doar știri de 100 caractere și alea făcute în dorul lelii și care îți mai fac și rău.

Nici primarul nici ziaristul nu au înțeles mesajul transmis: „primul proiect de acest gen a avut succes în România”, în nici un caz Gușoeni primul din România, stimabililor!!! Jenant! Așadar, ziaristul și primarul complici la știri false pe bani publici! Și la prostie!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.