1,128 total views

Consilierii locali ai PDL îl acuză pe pesedistul din fruntea Primăriei de un tun de 572.000 de euro

Aprobarea bugetului pentru SC Pieţe Prest SA, societate aparţinând Consiliului Local Râmnicu Vâlcea dă apă la moară pedeliştilor să îl atace pe primarul interimar Ion Gigi Matei. În opinia acestora, bugetul aprobat la sfârşitul lunii trecute reprezintă o japcă pe bani publici de peste o jumătate de milion euro.

Bani pentru încredinţări directe

Primul care a sesizat posibilitatea derulării unui jaf pe bani publici sub masca achiziţiilor efectuate de SC Pieţe Prest SA a fost democrat-liberalul Grig Crăciunescu. Acesta susţine că în afara achiziţiei de combustibil pentru maşini, societatea nu va mai organiza nicio licitaţie, restul banilor urmând să se scurgă în cheltuieli mărunte prin încredinţare directă. „Este inadmisibil! Ei vor să facă licitaţie numai pentru carburant. Restul banilor, adică 572.000 euro sunt destinaţi achiziţiilor prin încredinţare directă. Nu se poate aşa ceva! Ăsta nu este buget, este o bătaie de joc. Apar aici, la achiziţii, bani pentru cumpărarea florilor şi a unor arbuşti, în condiţiile în care Pieţe Prest are sere. La ce am mai făcut serele dacă noi cumpărăm plante ornamentale de la diverse firme? Cea mai flagrantă mi se pare achiziţia unor materiale pentru înăbuşirea revoltelor. O să iasă măturătorii să ţină piept demonstranţilor? Nu mai vorbesc şi de bugetul de publicitate care este de 800.000 lei vechi”, a declarat Grig Crăciunescu.

Cresc sumele recoltate din cimitire

Analiza bugetului societăţii făcută de consilierul local al PDL indică o creştere importantă a veniturilor colectate din cimitire. „Au o prognoză de venituri din administrarea cimitirelor de patru miliarde lei vechi. Nu ştiu de unde au scos cifra aceasta pentru că anul trecut încasările la acelaşi capitol au fost de două miliarde. De asemenea, au redus veniturile colectate de la Baza de Agrement din Ostroveni. Dacă anul trecut s-au încasat 8,5 miliarde lei vechi, anul acesta ni s-a transmis o prognoză de doar 8 miliarde. Undeva dispar nişte bani”, susţine Grig Crăciunescu. Spusele acestuia sunt confirmate şi de fostul primar al Râmnicului, deputatul Romeo Rădulescu. Acesta susţine că în 2011, încasările de la ştrandul din Ostroveni au fost cu mult mai mari faţă de cifrele prezentate pe anul trecut şi de prognoza din 2013. „În momentul în care am instalat sistemul acela cu turnicheţi şi cartelă, încasările de la Baza de agrement au crescut la 12 miliarde lei vechi. Cum de s-a ajuns la încasări de doar 8,5 miliarde anul trecut rămâne un mister. Probabil, cineva de acolo fură”, a concluzionat pedelistul. SC Pieţe Prest SA este una din societăţiile coordonate, ca atribuţie de serviciu, de către viceprimarul Ion Gigi Matei de la instalarea sa în funcţie. Recent, directorul general al societăţii, Marius Almariei –a retras în plan secund, demisia sa fiind motivată de descoperirea unor achiziţii suspecte efectuate de subordonaţi de ai săi din cadrul firmei.

Distribuie

3 comentarii

  1. :)))))),…., achiziţia unor materiale pentru înăbuşirea revoltelor.
    Unde sunt banii??? Ştim cu toţii.Se scurg prin pixul Directorului Economic SALOMIA GHEORGHE în buzunarul acestuia şi a ŞEFULUI DE TRIB GOGÂRNOIU cu rudele şi nepotismele acestuia din PIEŢE PREST.Dacă veţi accesa site-ul oficial al PIEŢE PREST la secţiunea INFORMAŢII PUBLICE veţi înţelege mai bine ce se întâmplă acolo.

  2. Bugetul seamana cu cel al lui Rozin Ceaausescu cu garduletele de ce se mira Grig ,,cinstitul,, Iar Don Mateo sa continue sa il tina in brate pe Salomia Gheorghe daca vrea sa faca marcaj la Francu…Pe Almariei l-ati indepartat ca va strica ploile . Sa veniti la voturi puslamalelor ca o sa aveti parte de obiectele de inabusie a revoltelor ale lui Salomia Ghe

  3. O parte din acest buget se intoarce la Gogarnoiu prin intermediarul Salomia Gheorghe. Rusine sa va fie incapabililor.. Va asteptam la vot. Don Mateo ai grija ca Grig Craciunescu a inceput sa inparta pachete prin oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.