998 total views

92 878,67 lei, este datoria comunei Mateești către SC Gospodărire comunală Alunu, prin neplata serviciului de alimentare cu apă potabilă stabilit prin Contractul nr. 127/03.09.2012. Această datorie s-a acumulat în timp datorită refuzului primarului, Valerian Ion Alexie, de a plăti facturile curente.
Cu siguranță că nu se ajungea în această situație dacă primarul în funcție înțelegea să folosească cele 4 puțuri forate de celălalt primar pe teritoriul comunei Mateești.

Alexie-ValerianAlexie a abandonat investiția ”fostului”, realizând propria investiție la rețeaua de alimentare cu apă, pe care a conectat-o la cea din Alunu. Astfel că, în loc ca metrul cub de apă să coste 2 lei, primarul a preferat să-l cumpere cu 3 lei de la Alunu și să-l revândă populației cu 4 lei. O afacere destul de păguboasă pentru buzunarele cetățenilor, care n-au înțeles nici până în prezent raționamentul primarului Alexie, cum, dealtfel, n-au înțeles și alte ”năzbâtii” făcute de edilul șef pe bani publici în primul său mandat, care speră ei să fie și ultimul.
somatieRecent, SC Gospodărire comunală Alunu a înaintat o somație Primăriei Mateești prin care, după ce face referire la contractul de furnizare a apei potabile încheiat între cele două instituții, îi dă un termen pentru achitarea debitului:
”Față de aspectele prezentate mai sus, vă somăm să ne achitați în 15 zile de la primirea acestei somații, suma de 92 878,67 lei și a dobânzii, potrivit OG 13/2011”.
În finalul somației se face referire la căile de atac ce vor fi urmate în instanțele de judecată pentru recuperarea acestui debit, dar și a cheltuielilor de judecată ce vor fi puse tot în spinarea debitorului. Peste circa două luni, mandatul edilului se va încheia și nimeni nu mai crede în reînoirea lui, ceea ce înseamnă că datoria va rămâne în sarcina viitorului primar. Acesta va fi nevoit să strângă banii, necesari altori investiții și să achite valoarea ”inconștienței” actualului primar, Valerian Ion Alexie, un nume ce va rămâne de tristă amintire în istoria localității. Până atunci, comuna Mateești riscă să i se închidă robinetul.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.