Loading

Cel puţin două primării din judeţ se îndreaptă spre insolvenţă

Rubrica iniţiată astăzi include atât un top al primarilor care au reuşit să îşi taie singuri craca de sub picioare, cât şi aprecierile unor reprezentanţi din dministraţia judeţeană asupra unor edili care au demonstrat că pot face faţă crizei financiare. Sudul judeţului pare ceva mai activ astăzi, în timp ce peste două administraţii locale pare să se aştearnă umbra insolvenţei.

Pistol: „Primarul de la Laloşu nu a reuşit să facă nimic”

În opinia vicepreşedintelui CJ Vâlcea, liberalul Bogdan Pistol, cel mai activ edil al unei comune se dovedeşte noul primar al comunei Lungeşti, Tiberiu Costea. Acesta a reuşit să termine într-un singur an proiectul de reabilitare a şcolii generale din localitate şi să gestioneze destul de abil problemele ridicate de construirea infrastructurii de apă/canal de pe raza localităţii. „Cred că primarul din Lungeşti este unul dintre cei mai activi primari de comună pe care îi avem în judeţ. A implementat cu succes câteva proiecte majore, beneficiază şi de o sumă importantă pentru reabilitarea drumurilor comunale şi cred că va duce la capăt proiectul de alimentare cu apă şi realizarea reţelei de canalizare în comună. La polul opus se află primarul din Laloşu, Nicu Constantin. Nu cât este vina dumnealui sau cât poate fi imputat fostului primar dar, din punctul meu de vedere, la Laloşu nu s-a schimbat nimic”, consideră Bogdan Pistol.

Voineasa şi Popeşti, în pericol de insolvenţă

Două comune din Vâlcea trăiesc de pe o zi pe alta cu sabia insolvenţei atârnată deasupra capului. Voineasa, pe raza căreia se află cel mai mare domeniu schiabil din sud-estul Europei, are de suferit tocmai din cauza acestui proiect. „Din nefericire nu avem nicio veste bună până în acest moment privind alocarea unor sume de bani din bugetul de stat pentru achitarea datoriilor faţă de constructorul pârtiei de schi de la Vidra. Avem o datorie de aproape 11 milioane euro către constructor şi nu văd nicio soluţie de a rezolva problema cât mai curând. Pârtia este deja în conservare, deşi ar mai fi de executat doar 15% din lucrări. Dacă nu rezolvăm problema datoriei faţă de constructor prevăd că vom începe 2014 în insolvenţă. Este un scenariu groaznic, omorâm toată Valea Lotrului. Pentru o comună ca Voineasa achitarea unei sume atât de mari din buget înseamnă o stare de insolvenţă şi reorganizare menţinută mai mult de un deceniu”, afirmă viceprimarul Giani Man.  În Popeşti, situaţia este la fel de neagră. „Am revenit în Primărie ca să găsesc un dezastru total. Predecesorul meu a semnat contracte peste contracte fără să aibă vreo acoperire în bugetul localităţii. Stăm cu conturile blocate încă de anul trecut. Am ajuns să fim mama răniţilor din primărie, avocaţi, negociatori, orice, numai primar şi viceprimar nu! Şi eu cred că riscăm să declarăm insolvenţa în toamna acestui an”, se plânge primarul Constantin Şerban.

Top 3 ruşinică

Printre primarii care au preferat să se joace cu imaginea publică, dar şi cu legea se numără:
3.Gheorghe Şerban (PDL)- Goleşti. Edilul ajuns la al treilea mandat în fruntea comunităţii nu dă o para chioară pe responsabilităţile care ar trebui să îi revină odată cu funcţia. Lucrările demarate înainte de campania electorală, printre care şi ridicarea unui nou pod peste pârâul Sâmnic, zac şi acum abandonate punând în pericol viaţa localnicilor. Ca singură scuză, primarul Şerban poate invoca doar postura de membrul unui partid de Opoziţie.

2. Gheorghe Stanciu (PNL) – Voineasa (foto). Liberalul aflat la primul mandat în fruntea comunei din nordul judeţului se zbate mai mult să îşi asigure o poziţie de lider politic în zonă, ignorând cu desăvârşire problemele comunităţii pe care o păstoreşte. Avându-l ca „vecin” pe Gheorghe Hagi în satul Voineşiţa, Stanciu nu a reuşit să folosească brandul „Regelui” pentru a promova imaginea staţiunii, nici până în acest moment drumul care duce spre parcela deţinută de Hagi şi cumnatul său nefiind reabilitat. Fără scuze!

1.Emilian Frâncu (PNL)- Râmnicu Vâlcea. Fostul senator liberal a demonstrat că banul rămâne ochiul dracului, la mai puţin de un an de la instalarea sa în fruntea oraşului, Frâncu fiind acuzat de procurorii DNA de luare de mită. Procesul său se află în plină desfăşurare. No comment!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.