1,166 total views

La şedinţa ordinară a lunii octombrie a Consiliului Judeţean, sala de şedinţe a fost de această dată una neîncăpătoare, din această cauză unii sau văzut nevoiţi să plece pentru că este greu să stai la şedinţele CJ în picioare, acestea durând foarte mult. Această aglomeraţie s-a datorat multor primari, majoritatea liberali,care au participat la şedinţă pentru a-şi spune nemulţumirile faţă de repartizarea banilor. La şedinţă au mai participat senatorul Adrănel Cotescu şi Dan Niţu.

Consilierul judeţean PNL,Victor Stănculescu, înaintea şedinţei a distribuit către reprezentanţii presei locale nişte statistici privind modul de alocare a banilor de la Consiliul Judeţean, către primării în acest an. Aceste statistici arătau cum banii care au venit de la Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală, au fost împărţiţi. PNL-iştii s-au arătat foarte nemulţumiţi că deşi au câştigat 42 de primării ( 47%) şi PSD-iştii 31 de primării ( 35%), către primarii pesedişti banii alocaţi sunt în proporţie de 69%, iar către penelişti, 24%. Către pedelişti s-au dus 4% şi către independenţi sau uneperişti 3%. Din total bani alocaţi în 2013, 15 milioane lei, 10.353 sunt la PSD, 3.630 la PNL, 600 la PDL şi 450 la independenţi şi UNPR. La aceste pagini cu statistica făcută de penelişti a fost ataşată şi Ordonanţa de Urgenţă 28/2013 din 22 aprilie 2013, care arată criteriile de repartizare a sumelor.

Cei mai nemulţumiţi primari de distribuirea sumelor sau de faptul că nu sunt ajutaţi în alte probleme de către preşedintele Ion Cîlea, au fost, Ionel Michiu PDL – Stăneşti, Ilie Fârtat PNL – Horezu, Gheorghe Popolan

Concluzie
Primarii PNL au sugerat ca Ion Cîlea a ieşit preşedinte al Consiliului Judeţean şi cu voturile aduse de ei, Cîlea amintindu-le când de la Consiliul Judeţean au fost alocaţi bani pentru diverse lucrări. Apoi, şeful judeţului a promis că va merge în fiecare localitate pentru a vedea la faţa locului care sunt proiectele care trebuie finalizate în cel mai scurt timp.

Edilul comunei Dăeşti, Gheorghe Popolan – “Ne confruntăm cu o alunecare de teren care este la 50 de metri de un transformator şi la 100 de staţia de epurare. În plus, la 30 de metri de un pod administrat de Consiliul Judeţean. Este vorba de 1.100 de oameni din satul Sâmbotin care vor ramâne fără curent şi  apă în scurt timp, daca nu se vor lua măsuri. Acum o lună am semnalat problema. Am făcut scrisori pe unde am putut. Am aşteptat două săptămâni, timp în care coteţele şi alte dependinţe ale oamenilor au fost distruse. Acum urmează casele… O să fac alte scrisori către toate organele responsabile. A fost la faţa locului domnul vice Persu, alături de doi directori, dar tot nimic nu se rezolvă. Despre problema cu fondurile, cu drumurile… nu mai vorbesc, au spus colegii mei totul”.

Edilul oraşului Horezu, Ilie Fârtat – “Eu cu domnul Cîlea ne întelegem perfect. Nu am cerut bani la Consiliul Judeţean si dânsul într-un an nu a venit nici o dată la Horezu. Nu e perfect aşa? Nici nu mă interesează să veniţi că nu se rezolvă nimic!

Edilul Ionel Michiu, Stăneşti – “Repet, am venit aici că ne-a ajuns cuţitul la os, nu că m-a mobilizat nu ştiu cine. Şi am venit să fiu paşnic, nu să fac scandal. Poate va veni şi vremea în care vom aduce cu noi coasele, căţeii, purceii. Să nu vă mire! Au venit la mine în comună domnii Cîlea şi Persu şi le-au spus oamenilor că 40 de miliarde au fost alocate pentru comuna Stăneşti. Au venit să mă întrebe oamenii ce am făcut cu ei. Unde sunt, domnilor, banii ăştia?”.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.