240 total views

…acesta ar fi mesajul care circulă prin instituțiile publice care țin de Primăria Râmnicu Vâlcea. Angajații care ne-au contactat ne solicită sprijinul prin publicarea următorului mesaj adresat primarului Mircia Gutău:

imaginea nu are legătură cu articolul prezentat, dar îl încadrează pe edil lângă un angajat „important”

„Cum își protejează Mircia Gutău angajații, în condițiile în care nu avem o mască de protecție, mănuși, dezinfectant? Am primit o sticlă de spirt și atât. Suntem expuși la contact direct cu un număr mare de persoane care intră și ies din instituție cum vor, fără a putea să ne protejăm de ei. Majoritatea cetățenilor cu care noi intrăm în contact sunt persoane în vârstă și care nu se protejează și nu vreau să spun mai mult. Deși recomandările, scrie peste tot, privind conduita socială responsabilă în prevenirea coronavirus COVID-19 sunt destul de drastice, noi suntem zilnic expuși la contact direct cu cetățenii. Spune clar, să limităm la maximum orice contact cu alte persoane, dar la noi vin zeci de persoane zilnic și nu avem decât o sticlă de spirt. Nu ni s-a dat de la Primărie nimic, nici măcar șervețele umede, că am văzut că scrie și despre acestea în cazul în care suntem nevoiți să atingem suprafețe care sunt atinse în mod frecvent de alte persoane. De distanța care se impune față de o altă persoană nici nu mai poate fi vorba. Cerem implicarea primarului cât mai urgent în ceea ce ne privește. Nu se poate să ți se spună: nu cereți nimic că nu avem bani. Este inadmisibil, așa ceva. Am tăcut, dar e în joc sănătatea noastră și a familiilor noastre, sănătatea tuturor până la urmă, iar noi stăm și „dăm mâna” cu orice persoană. Nu avem un minim de protecție față de contactul zilnic la care suntem expuși față de cetățeni, iar alte instituții și-au luat toate măsurile. O sticlă de spirt nu este suficient”.

Așadar, angajații îi cer de urgență primarului Gutău să ia măsurile care se impun pentru protejarea lor și să nu-i lase vulnerabili. Acest strigăt de ajutor, vine în contextul în care angajații au citit, în publicația TdV despre măsurile pe care alte instituții le-au luat – de exemplu, suspendare audiențe, adică contact cu cetățenii și nu numai, școlile închise, Prefectura amână audiențele, ANAF recomandă interacțiunea la distanță, Jandarmeria suspendă activitatea de lucru cu publicul, iar la Primăria Râmnicu Vâlcea nici o măsură în acest sens nu a fost luată, așa cum susțin angajații.

Într-o scurtă informare, Primăria dădea asigurări că se vor lua măsuri suplimentare de protecție și menținerea unei stări de igienă corespunzătoare în toate punctele de interacțiune a cetățenilor cu adminsitrația locală – registratură, birou de informații, casierii, etc…

Dacă o sticlă de spirt înseamnă măsuri suplimentare…

Mircia Gutău să iasă public și să spună care sunt cu adevărat măsurile pe care le-a luat pentru protejarea angajaților și să și demonstreze, pentru că numărul angajaților care se plâng de lipsa implicării în acest sens, este considerabil. Mai mult, aceștia îl acuză pe edil de implicarea maximă pe care o acordă campaniei electorale, ce o desfășoară la ora actuală în Râmnic, prin acțiuni imorale, dar care primează mai mult decât orice.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.