479 total views

….și pentru că alegerile locale se apropie, toți cei care doresc să se implice în administrația publică locală, prin ocuparea unei funcții de primar, trebuie să știe ce vor să facă pentru comunitatea unde aleg să participe la un astfel de test cu impact emoțional sau rațional. Ultimele alegeri au arătat încă o dată, dacă mai era necesar, că în democrație cetățenii sunt actorii principali, iar când ei își joacă rolul, rezultatul este reprezentativ. Observăm cu satisfacție că românii au învățat acest rol.


De ce Virgil Pîrvulescu Primar? Pentru că poate! Și altcineva nu poate? Ba da, dar Virgil Pîrvulescu și știe!


Urmează următorul pas, participarea activă în procesul prin care se administrează comunitățile în care trăiesc. Evoluția de la atitudinea actuală, de spectator, la cea normală într-o democrație, de participant la deciziile care privesc prezentul și viitorul comunității.

De peste două luni de zile, urmărim cu atenție întâlnirile pe care Virgil Pîrvulescu le are cu cei care deja i s-au alăturat și și-au arătat susținerea necondiționată. Toți sunt oameni simpli, dar care au înțeles că orașului îi trebuie o alternativă la Mircia Gutău, pentru că doresc o schimbare.

Virgil Pîrvulescu, în opinia multora deja, este ceea ce a lipsit electoratului vâlcean în ultimii 30 de ani. Este omul care nu poate fi numit traseist politic, este omul care nu poate fi numit loser și căruia nu-i poți pune eticheta de fost candidat ori fost…fost…fost, fiind în ultimii 25 de ani angajat al unei singure instituții – ANAF Vâlcea.

La ultima întâlnire cu un grup de tineri, din multe la care am participat, l-am putut observa pe Virgil Pîrvulescu cum își expunea ideile și în fața tinerilor explica cum se poate îmbunătăți un stil de viață ori ce vrea să construiască alături de echipa pe care caută să și-o formeze. De apreciat ca tinerii nu au stat și doar au ascultat. Aceștia i-au adresat diverse întrebări, dorind să afle ce poate să facă Virgil Pîrvulescu în plus pentru orașul Râmnicu Vâlcea, în afară de flori, borduri, bile, schimburi de teren ori alte „obiceiuri”.

Virgil Pîrvulescu de la bun început inoculează ideea că Primăria este un loc al cetățenilor orașului Râmnicu Vâlcea, în care se identifică și care pentru ei poate fi un mod prin care să-și îmbunătățească viața.

Asta înseamnă Primăria Râmnicu Vâlcea, iar ca să faci acest lucru trebuie să ai proiecte. Proiecte nu înseamnă că o să vă dau, că o să faceți sau în continuare să se primească ajutoare de la Primărie. Nu! În acest moment lucrăm la o platformă în care cetățenii să vină cu propuneri pe care oamenii le vor găsi viabile sau nu și vor fi promovate în programul de dezvoltare al comunității. Acum, mergem sub umbrela unei fundații pentru a identifica cele mai rapide căi prin care să dezvoltăm orașul nostru. Comunitatea să aibă de câștigat: locuri de muncă, viață socială, într-un cuvânt calitatea vieții să crească. Ne dorim ca tinerii să vină lângă noi și să ne spună ce vor ei, cum văd ei dezvoltarea orașului și să le promovăm ideile. Nu ne temem dacă ideile noastre vor fi „furate” de actualul primar. Din contră, ar fi perfect! Pe noi nu ne interesează să câștigăm noi, ci comunitatea să câștige, nu suntem individualiști. Ar trebui, ca dacă pierd alegerile, iar orașul, adică noi toți, vom ajunge să ne dezvoltăm așa cum propun eu, totul e perfect! Pentru că nu Virgil Pîrvulescu contează, ci orașul Râmnicu Vâlcea, iar locuitorii săi au prioritate!”

Virgil Pîrvulescu mai susține că democrația se câștigă și se exersează în fiecare zi, de fiecare dintre noi, punând accentul, în fața tinerilor, pe procesul electoral care de fiecare dată observăm că nu este unul de interes major pentru cetățeni. Trebuie să înțelegem că prezența scăzută la vot, are de fiecare dată un rezultat care nu este al alegătorului, ci al unui grup care a știut să se impună.


„strategia de dezvoltare prezentă și viitoare a Râmnicului este la mâna unui singur om”


O prezență ridicată la vot, la alegerile locale din iunie 2020, va reconfigura actuala administrație, va asigura o bună reprezentativitate, iar reintroducerea alegerii primarilor în 2 tururi va fi un câștig pentru toată lumea. O prezență ridicată la vot ne asigură că administrația este repezentativă la nivelul populației. În acest moment avem o administrație ce are reprezentativitate scăzută, deciziile acesteia nu sunt în concordanță cu așteptările unei mari părți a comunității noastre, iar strategia de dezvoltare prezentă și viitoare a Râmnicului este la mâna unui singur om. Un singur om stabilește ce e important pentru întreaga noastră comunitate, restul organismelor de decizie, cum ar fi Consiliul Local, sunt transformate în simple anexe ale acestei persoane. Într-o declarație publică de acum câteva luni actualul primar spunea că: „oportunitatea o stabilește primarul, în conformitate cu legea administrației publice locale nr 215/2001”. Eu spun că stabilirea oportunităților, în administrarea localității, se face cu acordul întregii colectivități și în folosul ei. Îmi exprim speranța că, în iunie 2020, întreaga noastră colectivitate va înțelege rolul și puterea pe care o are, putere care se exprimă prin vot. Dacă prezența la vot o să fie semnificativă și consistentă atunci rezultatul alegerilor va certifica, fără niciun dubiu, administrația perioadei 2020-2024 ca fiind cea care reprezintă în adevăratul sens al cuvântului colectivitatea noastră, iar deciziile luate de această nouă administrație vor fi în concordanță cu așteptările majorității”.

Virgil Pîrvulescu asta transmite tinerilor cu care stă de vorbă și nu numai

Concluzia este că alegerile parlamentare anticipate, undeva în luna martie anul viitor, sunt din ce în ce mai mult invocate de noua majoritate. Și pe bună dreptate. Este nevoie de schimbări profunde ce nu pot fi posibile fără o majoritate parlamentară consistentă. Acum trebuie schimbat tot, dacă vrem ca resetarea clasei politice, al cărei ton a fost dat pe 26 mai, a fost continuat pe 10 și 24 noiembrie și va continua pe 7 iunie 2020, să fie una pe care România și-o dorește!


Virgil Pîrvulescu poate să fie schimbarea pe care cetățenii, orașului Râmnicu Vâlcea, și-o doresc!


Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.