Loading

• Autoturismul, o Nubira donată acum câţiva ani administraţie locale de Banca Naţională, a dispărut din faţa primăriei în noaptea de 25 spre 26 martie • Primarul din Laloşu crede că ar fi vorba de o răzbunare din partea adversarilor politici, după ce prefectura a respins cererea venită din partea mai multor cetăţeni din localitate de a organiza referendum pentru demiterea lui.

Primarul din Laloşu, Nicu Constantin, spune că a constatat că maşina lipsea dimineaţa când a venit la muncă şi nu a mai văzut-o în parcarea din faţa primăriei unde o lăsase cu o seară înainte. „M-am întors de la Vâlcea şi am parcat-o în faţa Primăriei, ca de obicei. Nu ştiu ce mai era prin ea, nişte acte de la primărie cred… Era cu plinul făcut. Vreo 20-30 de litri tot mai erau în rezervor că nu am apucat decât să fac un drum până la Râmnicu Vâlcea”, spune primarul. Nicu Constantin are şi o bănuială despre cine ar putea fi hoţul. La mijloc ar fi vorba de o răzbunare, iar fostul primar, Ion Toma, nu ar fi străin de incident. „Bănuiesc că nu le-a trecut referendumul şi s-au răzbunat astfel. Bănuieli am . Un singur nume, pe care orice cetăţean din comună vi l-ar spune dacă aţi întreba şi acesta nu este străin de  incidentele petrecute şi acum trei ani când mi-a fost incendiat autoturismul personal şi acum doi ani când mi-a fost incendiat depozitul firmei. Dacă are vreo legătură cu fostul primar? Sigur că are!”, a mai adăugat alesul din Laloşu. Maşina furată, o Nubira, era a primăriei şi fusese donată acum trei ani de banca naţională administraţiei locale din Laloşu. Poliţia face cercetări pentru a o găsi cât mai repede.

Referendumul pentru demiterea primarului, respins de Prefectură

Mai mulţi cetăţeni din Laloşu au solicitat Prefecturii organizarea unui referendum în localitate pentru demiterea lui Nicu Constantin din funcţia de primar. Prefectul de Vâlcea a respins însă această solicitare pe motiv că nu sunt îndeplinite cumulativ cele două condiţii prevăzute de art. 70 din Legea administraţiei publice locale: cel puţin 25 la sută dintre locuitorii cu drept de vot din fiecare dintre localităţile componente să fi solicitat în scris organizarea referendumului, iar această solicitare să vină ca urmare a nesocotirii de câtre primar a intereselor generale ale colectivităţii locale sau a neexecutării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului. Reprezentanţii instituţiei prefectului din Vâlcea au verificat atât cele sesizate de locuitori cum că primarul Constantin nu şi-ar îndeplini sarcinile, dar şi semnăturile celor care au trimis solicitarea şi au constatat că în Satul Olteţani, numărul de alegători necesar pentru organizarea referendumului este de 53 de persoane, iar cererea este susţinută, ulterior verificărilor, doar de 51 de cetăţeni, care reprezintă 24,28% din numărul cetăţenilor cu drept de vot . Şi în satul Portăreşti, din cei 41 de localnici care ar fi trebuit să susţină referendumul, nu s-au găsit decât 37, care reprezintă 22, 42 la sută din numărul cetăţenilor cu drept de vot, în timp ce în satul Berbeşti, din cei 98 de cetăţeni necesari pentru organizarea referendumului, 95 şi-au susţinut cererea, ceea ce reprezintă 24,17% din numărul cetăţenilor cu drept de vot. „Referitor la motivele invocate de iniţiatorii organizării referendumului, acestea nu se justifică, deficienţele constatate fiind nesemnificative cu posibilitatea remedierii în timp, deoarece nu au fost de natură a produce consecinţe grave asupra intereselor generale ale colectivităţii locale şi nu au provocat disfuncţionalităţi în activitatea autorităţilor publice locale. În concluzie, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, nefiind îndeplinite cumulativ, cele două condiţii, prevăzute de art. 70 din Legea administraţiei publice locale, nu se poate organiza referendumul local de demitere a primarului Comunei Laloşu, Nicu Constantin”, se precizează într-un comunicat la Prefectura Vâlcea.

Distribuie

Un comentariu

  1. Asa este masina a fost furata de primar,de ciofac si de seful de post Jitaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.