254 total views

Viceprimarul cu atribuţii de primar George Gîngu precizează că noul sediu al administraţiei publice locale va fi amenajat într-una dintre clădirile celor două cămine culturale, după ce aceasta va fi renovată. El mai arată că principalele argumente care stau la baza deciziei sunt legate de siguranţa cetăţenilor care vin la primărie cu diferite probleme, spaţiul insuficient pentru buna desfăşurare a activiztăţii administraţiei publice locale, dar şi faptul că actualul sediu necesită urgent reparaţii şi consolidări.

“Deși termenul de finalizare prevăzut în contract era luna octombrie a anului curent, în iune inaugurăm Căminul Cultural de la Gura Văii. Deşi avem pe raza comunei trei cămine, noi nu avem, în momentul de faţă, niciunul funcţional. Lucrarea a început în urmă cu doi ani şi s-a derulat prin CNI, meritul nostru, al celor din primărie, fiind faptul că am reuşit să impulsionăm constructorii, care s-au mişcat foarte bine. Căminul va fi unul foarte modern, dotat cu absolut tot ce e nevoie, inclusiv cu staţie de sonorizare şi bucătărie. Celelalte două sunt nişte ruine. Acum, la începutul lunii martie, le-am intabulat şi am trecut pe partea de proiectare şi apoi depunem la finanţare documentaţiile. Într-una dintre aceste clădiri vom amenaja şi noul sediu al primăriei, care trebuie mutat de aici. Vom renova şi actualul sediu al primăriei, dar asta în funcţie şi de destinaţia pe care o va stabili Consiliul Local că o va avea pe viitor, spre exemplu de centru social. Principalul inconvenient al acestui sediu îl reprezintă traficul infernal de pe DN7, în această curbă întâmplându-se frecvent foarte multe evenimente. Din acest punct de vedere, amplasamentul actualului sediu al instituţiei îi pune în pericol pe toţi cetăţenii care vin cu diferite probleme, nu numai pe angajaţi. Un al doilea inconvenient este legat de numărul insuficient de birouri. Nu în ultimul rând, conform expertizei pe care am solicitat-o specialiştilor în domeniu, clădirea prezintă deja grad ridicat de pericol în caz de cutremur, structura de rezistenţă necesitând consolidări urgente din cauza trepidaţiilor produse de traficul greu de pe acelaşi drum naţional. Vom încerca să convingem CNI să finanţeze întregul proiect, adică atât partea de cămin cultural, cât şi cea de birouri. Dacă nu vom reuşi, vom finanţa din bugetul local lucrarea de amenajare a birourilor noului sediu al primăriei. Trebuie să ne mişcăm foarte repede şi, dacă vom dispune de fondurile necesare, până în iarnă să ne putem muta acolo”, ne-a declarat George Gîngu.
Nu în ultimul rând, primarul interimar al comunei Bujoreni a mai precizat că a demarat şi investiţia de introducere a reţelei de gaze naturale în localitate. Recent a fost obţinut certificatul de urbanism, iar acum lucrarea se află în plină procedură de avizare, în cel mai scurt timp urmând a fi anunţată licitaţia de selecţie a constructorului. (A.P/C.D.)

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.