132 total views

Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân este un Colegiu de prestigiu, am putea spune, dar fără stăpân şi cel mai important, fără pază, ştiut fiind faptul că este un Colegiu din centrul Râmnicului supus multor tentaţii ( baruri şi cafenele foarte multe în apropiere).

Mai exact, Colegiul de mare prestigiu are foarte multe incidente în incinta lui, care mai de care : bătăi, certuri, elevi care fumează din când în când câte un “pai” şi apoi sar la bătaie, intrări şi ieşiri fără control al elevilor şi multe altele. Îngrijorător este faptul cum conducerea şcolii încearcă de fiecare dată să muşamalizeze toate altercaţiile care au loc în Colegiul cu pricina, neraportând de cele mai multe ori incidentele nici organelor competente şi nici parinţilor claselor respective, unde au loc astfel de altercaţii, lucru care spune multe. Discutând cu directorul C.N. Mircea cel Bătrân, Cătălin Pană, a fost cât s-a putut de evident că a încercat în toată discuţia să se eschiveze cum se putea mai bine şi ca să nu dea prea multe explicaţii presei, a aruncat discuţia în braţele directoarei.

Primul incident a avut loc vineri 7 noimebrie, în jurul orei 12.45, înainte ca elevii clasei a IX-a F să înceapă orele. Doi elevi au avut o dispută cu o zi înainte pe o reţea de socializare, iar scandalul a continuat la şcoală. Unul dintre elevi a intrat în unitatea de învăţământ cu o rozetă şi i-a aplicat o corecţie dură colegului său de clasă. În momentul când profesorii au venit să-i despartă, bătăuşul a aruncat rozeta pe geam, în grădina şcolii.

Incidentul de vinerea trecută nu este unul izolat, cum lasă să se înţeleagă, directorul şcolii. Un alt elev al C.N. Mircea cel Bătrân a fost agresat în incinta şcolii, dar de această dată, de doi elevi de la Colegiul Tehnic Energetic. Conducerea unităţii de învăţământ a solicitat ajutor Poliţiei pentru a preveni producerea unui alt incident, după ce o elevă a C.N. Mircea cel Bătrân şi-a chemat prietenul în şcoală pentru a-i aplica o “corecţie” unui coleg de clasă. În acest caz, poliţiştii nu au mai fost nevoiţi să intervină întrucât tinerii nu s-au mai întâlnit.
„La noi, au fost sesizate două incidente. Primul a avut loc miercurea trecută, doi elevi de la Colegiul Energetic au intrat în incinta Colegiului Mircea cel Bătrân, au avut un conflict cu un elev pe motiv că acesta ar fi postat pe o reţea de socializare nişte lucruri care i-au deranjat. Nu au fost agresiuni grave. Băiatul de la C.N. Mircea cel Bătrân a fost împins şi a primit două palme. Cei implicaţi au vârsta de 15 ani. Incidentul a fost sesizat la aproximativ trei ore de la producere de către dirigintele elevului agresat. S-au încheiat actele procedurale pentru săvârşirea infracţiunii de lovire, faptă pedepsită de Codul Penal. Dosarul se va înainta Parchetului”, a mai spus Cătălin Cîrstea, agent şef adjunct în cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea.
Multe din incidentele de la C.N. Mircea cel Bătrân au loc din cauza faptului că liceul nu are paznic, iar străinii pot intra oricând în şcoală. În plus, jandarmii care patrulează în zona şcolilor din Râmnic, conform legii, nu pot interveni în cazul altercaţiilor care au loc în incinta Colegiului, decât dacă sunt solicitaţi.
Vom urmări cu maxim interes incidentele care fără voia multora se întâmplă, dar cu voia altora se muşamalizează. Dacă le vom mediatiza poate se vor lua măsuri, căci astfel se pare că NU. Importantă este siguranţa elevilor şi nu prestigiul şcolii, cum s-a declarat.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.