195 total views

Nicu Gheorghe a dat o palmă grea liberalilor. A fost primul politician local care a înțeles ”interesul” crescut al UDMR –ului de a-și pune ”membrii” în secțiile de votare din județul Vâlcea, deși această formațiune politică este inexistentă pe plan local. ”Membrii” UDMR vâlceni au apărut după ce liberalii și-au vârât coada, determinându-i, mai mult sau mai puțin dezinteresat, să introducă în toate secțiile de votare membrii unui partid inexistent în Vâlcea, cu carnete de partid liberal. Dacă reușeau acest lucru, liberalii obțineau prin fraudă circa 4000 de voturi.

PPU SLPreședintele Filialei Județene a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), Nicu Gheorghe, după ce și-a dat seama de acest ”artificiu politic”, a făcut o adresă pe care a înaintat-o Biroului Electoral Județean și Biroului Electoral Central, prin care a demonstrat lipsa interesului UDMR pentru a-și desemna reprezentanți în secțiile de votare.

”În opinia noastră, pentru a face parte din oricare dintre Birourile Electorale de Circumscripție trebuie să arăți că ai un interes, în speță să faci dovada că în circumscripția respectivă ai depus lista de candidați la funcțiile de consilieri/primari. În cazul de față, din câte cunoaștem, UDMR nu a depus nicio listă de consilieri și nu are niciun candidat la una din primăriile din județul Vâlcea”, spune președintele PPU (sl), Nicu Gheorghe, în adresa respectivă.

În conformitate cu Legea 115/2015, art. 26, alin. 14, ”… în termen de 5 zile de la data până la care se pot depune candidaturile, filialele locale ale partidelor politice, alianțelor politice și alianțelor electorale care participă în alegeri, trebuie să comunice în scris Biroului Electoral de Circumscripție, numele și prenumele reprezentanților care fac parte din acestea”. Graba cu care UDMR cât și ALDE și UNPR și-au desemnat reprezentanții în Birourile Electorale de Circumscripție, deși nu au candidați în toate localitățile județului, punea mari semne de întrebare asupra legitimității alegerilor locale de anul acesta. Nicu Gheorghe și-a dat seama de gravitatea acestui lucru și a solicitat BEJ-lui și BEC-ului, un punct de vedere.

”Noi apreciem că din Birourile Electorale de Circumscripție trebuie să facă parte, în primul rând, reprezentanții partidelor politice care participă la alegeri în circumscripția respectivă și care prin aceasta dovedesc un interes legitim. Faptul că, în anumite Birouri Electorale de Circumscripție sunt incluși reprezentanți ai partidelor politice și ai organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale care au grup parlamentar propriu și NU participă la alegeri în circumscripția respectivă, în opinia noastră nu respectă spiritul legii, crează o discriminare pozitivă și lasă loc influențării alegerilor locale de către entități politice care nu participă la alegerile locale în circumscripția respectivă. În aceeași situație se află și alte partide parlamentare, ALDE și UNPR, care nu au filiale locale în circumscripțiile respective, dar au reprezentanți în BEC-urile locale”, se mai arată în adresă.

Dacă Biroul Electoral Județean n-a formulat un răspuns concludent la adresa președintelui PPU (sl), Biroul Electoral Central, prin răspunsul său (pe care îl publicăm integral în faximil) a dat dreptate lui Nicu Gheorghe și a formulat o decizie pe care a distribuit-o în toată țara.

Răspuns BEC Vâlcea             Hotărâre Biroul Electoral Central

 

raspuns BEC Valcea

Raspuns BEC Central 1

 

 

 

 

Raspuns BEC Central 2

 

 

 

 

Raspuns BEC Central 3

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.