Loading

Astăzi, 16 septembrie, locuitorii din Râmnicu Vâlcea vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul deșeurilor. Proiectul „schimbă PET-ul cu biletul” se desfășoară în mai multe orașe din județele țării – 64 – iar cetățenii respectivelor orașe vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri.

La Râmnicu Vâlcea, campania se desfășoară în parcările celor 2 magazine Kaufland, situate pe: Str. Gib Mihăescu nr.30 și Str. Barajului nr. 32-34. Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatele puse la dispoziție de Kaufland. Automatele vor elibera un cupon în baza căruia participanții vor primi biletul de autobuz pentru două călătorii de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare.

Campania face parte din Programul Național Vinerea Verde, inițiat de Ministerul Mediului, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe, prin care toți cetățenii sunt încurajați să utilizeze transportul alternativ pentru deplasarea la și de la serviciu. Inițiativa aparține Asociației Act for Tomorrow și Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național Vinerea Verde.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.