268 total views

Costea s-a ținut de cuvânt. Începând de astăzi, 28 februarie 2020, Ambulanța de tip C1 este operaționalizată, dată certă promovată de prefect, în 15 ianuarie, când dădea asigurări că aceasta va fi funcțională începând cu această dată.

În ședința de lucru, din aceeași dată, împreună cu reprezentanți ai Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea și ai Consiliului Județean Vâlcea, în vederea operaționalizării ambulanței de tip C1 (cu terapie intensivă mobilă), aflată în dotarea SMURD Vâlcea, se lua decizia ca fiecare dintre instituțiile implicate să facă toate demersurile necesare pentru ca această autosanitară performantă să poată fi pusă în funcțiune începând cu data de 28 februarie 2020.

Costea Tiberiu, în 18 decembrie 2019, era învestit în funcția de prefect, iar în 9 ianuarie 2020 deja dădea asigurări că ambulanța de tip C1, va fi operaționalizată. Astăzi, 28 februarie 2020, ambulanța C1 a fost expusă într-un cadru oficial, unde presa nu a fost invitată, și prezentată ca fiind pregătită să intervină în orice moment, la inaugurare fiind prezenți inclusiv medici și paramedici.

Actuala ambulanță cu terapie intensivă mobilă a fost primită de către ISU Vâlcea în primăvara anului trecut și a stat nefolosită pentru că nu s-au găsit medici care să coordoneze echipajul, pentru o astfel de autosanitară fiind nevoie de doi paramedici, un asistent și un medic specializat în urgențe. Trebuie menționat că nu medicii au fost motivul pentru care ambulanța nu era operaționalizată, ci lipsa de autorizare/licențiere a fost primul motiv, pentru că nimeni nu a fost în stare să facă autorizările necesare. Se pare că a trebuit să vină un Costea de la Lungești, de la țară, să facă posibil acest lucru.


„Am spus că voi reuși și am reușit. Nu a fost deloc ușor, ba chiar foarte greu, dar vedeți bine că nu imposibil. Așa este, astăzi a fost expusă pentru a putea vedea cei prezenți (n.r. cei menționați mai sus) că ambulanța de tip C1 care stătea în garaj fără autorizațiile necesare, astăzi este funcțională și nu putem decât să ne bucurăm că putem să salvăm cazurile grave, deși prefer să stea tot în garaj și să nu avem cazuri grave, dar de data asta pregătită pentru orice intervenție, în caz de nevoie”, susține prefectul Tiberiu Costea. 


SMURD Vâlcea a mai avut o autosanitară destinată intervențiilor medicale de urgență la cel mai înalt nivel, primită în 2013, care a fost redistribuită la începutul anului 2019 județului Sălaj, pentru că, tot din lipsă de personal specializat, aceasta nu a putut fi pusă în funcțiune în toți acești ani.

Criticăm indiferența cu care a fost tratată media locală, de către cei care erau îndreptățiți să ne invite la inaugurarea ambulanței de tip C1, un eveniment care ar fi trebuit promovat în masă. Cu toate astea, până la această oră, nici măcar un comunicat de presă nu a fost remis. Ceea ce s-a reușit astăzi este un succes major pentru județul Vâlcea și presa este ignorată.

Indiferență față de mass-media sau invidia că prefectul a reușit în câteva zile ce nu au fost ei în stare în 7 ani de zile? Optăm pentru a doua variantă!

Contactat pentru un punct de vedere, inspector șef ISU Vâlcea – Dan Pascaru – nu a răspuns…

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.