203 total views

…și pentru asta se declară dezamăgit de heirupismul pe care îl afișează edilii care au anumite probleme și îi solicită întâlniri de îndată pentru găsirea de soluții și implicit prin acestea și rezolvarea situațiilor în care se află.

Așa a fost și cu întâlnirea care i-a fost solicitată, pentru vineri 25 ianuarie, în primă fază de nouă edili, ca în final să participe mai puțini, elanul scăzându-le se pare de la o ședință la alta. Concret, primarii care au participat la ședinta ADIS și care au fost nemulțumiți, după ședință, nervoși nevoie mare că nu au rezolvare în problemele pe care le întâmpină cu operatorii de salubrizare, au zis că trebuie să ia taurul de coarne și să ajungă la Prefect să le rezolve el problemele. Numai că, de la ședința ADIS și până la întâlnirea cu prefectul, primarilor le-au dispărut nervii și ca atare ședința a fost cam degeaba, așa cum a explicat în conferința de presă, astăzi 31 ianuarie, prefectul Marin. Primarii trebuie să înțeleagă că problema lor cu un operator, ei trebuie să o rezolve și nu prefectul, acesta neavând atribuțiuni pe relațiile contractuale dintre un primar și un operator privat de furnizare servicii apă, curent ori salubritate cum este în cazul de față.

„A fost un entuziasm extraordinar. În sedința ADI Salubrizare, opt primari au fost foarte vocali, lucru foarte corect pentru că aveau de ridicat niște probleme din localitățile lor, după care patru dintre ei au solicitat organizarea unei întâlniri la Prefectură. Distanța între dorința de a rezolva o problemă și posibilitatea pe care dânșii cred că o au la îndemână este una, iar în anumite situații nici dorință nu mai apare, stau și asteaptă să vadă dacă ceilalți care vin rezolvă o anumită problemă în așa fel să fie toată lumea mulțumită de rezolvarea problemei respective. Au fost câțiva primari – Bărbătești, Vaideeni, Voicești, Păușești-Otăsău, Roești, Berbești – și problemele ridicate au fost corecte, dar problemele care țin de relația contractuală cu operatorul nu are prefectura cum să le rezolve. Voicești are o problemă de sănătate publică. Nu s-au ridicat deșeurile și am solicitat ca DSP, Corpul de Control, Serviciul de monitorizare, să se deplaseze în zonă și să prezinte un raport. Concluzia ședinței a fost că se va rezolva problema la Voicești, iar operatorii vor găsi o rezolvare la problemele ridicate de primari. Un mult zgomot pentru nimic”, consideră Marin că a fost întâlnirea susținută la finele săptămânii trecute pe problema deșeurilor.

De menționat că primarii, din ce am observat și nu doar o dată la ședința ADI Salubrizare, nu comunică foarte bine cu operatorii de salubrizare și vin la ședință ridicând efectiv doar problemele dintre ei ori aceste probleme nu le poate rezolva nici președintele ADIS – Victor Popescu și nici prefectul Florian Marin, ci doar ei între ei.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.