330 total views

Din informațiile primite astăzi s-a desfășurat sau se desfășoară, încă, la Cluj, o ședință cu tema “Analiza Activității Apelor Române” la care participă  ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană, probabil directori de ABA-uri și cu siguranță și directorul ABA Olt  – Ștefan Prală care s-a dus cu “trofeul” – Răboacă.

Aceștia au făcut cale de 600 km doar pentru a purta negocieri de posturi la ABA Olt. Ce analiză…!? “Invidioșii” spun că planurile sunt întoarse pentru moment la 180 de grade. Lupta pentru postul de conducere de la SGA este în stand by, deoarece “băieții deștepți” au pus ochii pe alt post de conducere care este și mai important pentru grupul de interes local format în jurul Administrației.

“Noul uns” nu se astâmpără și face tot ce este necesar să-și pună acoliții pe funcții de conducere pe care, evident, nu le pot duce. Mai nou, se dorește mazilirea directorului tehnic – exploatare lucrări hidrotehnice – inginer Emilian Nistor, un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, un om cu foarte mult bun simț și liniștit, cu un “pârlit” ca Răboacă. Am tot scris despre acest individ, dar se pare că cineva se încăpățânează să-l numească pe anumite funcții în condițiile în care se pare că are întocmit și un dosar penal pentru alcool la volan. Cum să pui pe o funcție de o asemenea anvergură și cu un grad mare de responsabilitate pe unul care de peste doi ani de zile stă numai în concedii medicale, care se sustrage de la comisiile de cercetare disciplinară, care este amenințat pe la toate colțurile de balastieriștii de la care a cerut și cere mită (vezi foto) și care este total lipsit de profesionalism. Și uite așa, pentru că anumiți angajați nu se “supun” cerințelor “noului uns” și mai ales guralivului Băviță, se fac tot felul de presiuni ca profesioniștii să “dispară” pe posturi mai puțin profesioniste și mai puțin incomode.

De trei ani de zile câteva “hahalere” își fac mendrele în această instituție și efectiv oameni cu studii, adevărați profesioniști cu ștate vechi în Administrație, care și-au văzut de treaba lor, au ajuns acum să fie umiliți de aceste “hahalere fără cap” care slugăresc interesele “ștabilor locali”. Cel care astăzi se pare că a plecat pe trei cărări acasă – Băviță – face presiuni la “noul uns” pentru mutarea oponenților (nu dăm nume, dar le știm!) din I.B.A. la alte birouri și astfel iar este un scandal cât casa prin curtea instituției. Pentru că este o conducere “putredă” de la vârf care “este alimentată cu foloase materiale” de către “ștabii locali” și să ne înțelegem clar, nu ne referim doar  la conducerea ANAR, ci de la Minister în jos, pentru că nu-i așa – “Vrabia mălai visează și nebunii balamuc!”, “hahalerele fără cap” vor dăinui pentru executarea ordinelor.

Și astfel, prin interpuși, Ștefan Prală, în loc să conducă Administrația, “taie în carne vie” face și desface toate funcțiile de conducere pentru a le putea “satisface poftele financiare” care îi ajută să dețină puterea locală. El nu a fost adus în fotoliul Apelor pentru că este un bun manager, ci pentru a se ocupa de “inginerii financiare” și a-și forma o “echipă penală dezlănțuită”.

Ce nu știe “Ștefăniță” este că: “facerea de bine e futere de mamă!” și acum nu va înțelege rostul proverbului, dar mai tarziu poate! Băviță și Răboacă îi vor mânca urechile, la propriu!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.