223 total views

ANAR este condusă de un ”mecanic”, ABA Olt de un ”specialist locomotivă”, IBA Olt de un ”specialist mecanică agricolă”, iar ALDE și PSD au pus Apele Române obiect de negociere politică și astfel ”noua echipă de management” a instituției publice cu circa 10.000 de angajați și imense valori de patrimoniu, se ocupă doar cu ”inginerii finaciare”, nimic mai mult!

”Invidioșii” ne atrag atenția și ne spun să nu care cumva să facem confunzie, Relu Adam este liderul de facto al ABA Olt, iar acum, ”specialistul în locomotive”, Prală Ștefan ”uns” director peste ABA Olt, trebuie să se achite de favorurile obținute, pentru că nu rămâne nimic neplătit, și astfel începe să emită decizii ce au ca rezultat venituri salariale crescute, deci implicit fidelizarea angajatului.
Așadar, proaspătul ”uns” caută și găsește soluții de îndeplinire a favorurilor și face uz de Ordinul 400/2015 privind etica și integritatea și-l aplică tuturor angajaților prin consilier etică – Corina Tosu. Că decizia este din 24 oct, cu aplicare din 23 și s-a discutat pe 26 în Comitetul de Direcție, că de ce nu s-a aplicat până acum acest Ordin, să comenteze cine vrea, noi nu!

Cine este Corina Tosu și Relu Adam

Este Angajata ABA Olt în cadrul Serviciului Resurse Umane, Relații cu Publicul –Administrativ (RURP-A) și șeful ei direct este nimeni altul, conform informațiilor, decât ”prietenul foarte apropiat” Relu Adam – director RURP A.N.A.R. – ”cel care face toate jocurile cu posturile la nivel de ABA-uri și SGA –uri”. Decizia ”Noului Uns”, aceea de a o numi chiar pe Corina Tosu – consilier etică peste tot ABA-ul vâlcean, nu-i va aduce acesteia decât un plus la salariu, evident. Se pare că ”angajata preferată” ajunge la un venit brut de 6000 de lei, o sumă de invidiat de către angajații cu ștate vechi care nu au primit o mărire salarială de nu mai știu ei de când, o sumă care este egală se pare cu salariul unui șef de serviciu și în final un venit consistent compus și din alte sarcini date pe parcurs, cum ar fi:

viza de control preventiv (control financiar intern), serviciu pe care nu la mai exercitat de mult, spun sursele noastre, dar cuantumul aplicat în plus la venit pentru acest servicu a rămas;

face parte din comisia de inventariere, comisie care mai are și alți mebrii, dar ei se pare că nu au beneficiat de mărire la salariul, dar C.T. da;

consilier etică și conduită pentru toți angajații Administrației.

Toate acestea sunt atribuții în plus față de fișa postului inițială pentru funcția pe care odeține în cadrul Serviciului RURP-A. Deci, de acum înainte, cine are probleme de etică și conduită va beneficia de contribuția la rezolvarea pe cale amiabilă a situațiilor de încălcare a eticii în instituție din partea angajatei din cadrul Serviciului RURP-A Corina Tosu. Cu alte cuvinte, dacă Baviță își urmărea angajații prin camerele montate, Tosu ”va raporta” către Adam toate nemulțumirile angajaților. Ca la balamuc(i)!

Prală 2017 vs. Băviță 2014

Ștefan Prală, la bază ajutor mecanic de locomotivă, cu studii efectuate mai târziu, ajunge directorul Administrației Bazinale fără să întrunească condițiile din contractul colectiv de muncă și anume, experiență în domeniu de 10 ani și astfel, numirea lui o văd unii că ar fi copy-paste la numirea lui Băviță. Deci, ”Noul Uns” nu este sigur inginer hidrotehnician sau mediu și astăzi ocupă funcția de director exact pe modelul Băviță. Se pare că Relu Adam a făcut cumva și ”a fabricat” niște documente, cum ”a fabricat” și la Băviță și iată-l astăzi în fruntea Administrației Bazinale.

Daniel Băviță a ocupat ilegal funcția de director la ABA Olt, iar la concursul pentru ocuparea postului de director general, care a fost amânat de trei ori, din cauza ,,rechinilor” locali care au încercat să aranjeze ,,cărţile” în favoarea lui, de fapt în favoarea lor, nu a mai participat. Se pare că Ministerul, atunci, a primit cinci sesizări cu privire la neconformităţile din CV –ul acestuia, o adeverinţă falsă prin care îşi ,,completa” vechimea în domeniu prin inventarea a 6 ani de activitate la Staţia de Epurare a Oltchim. În consecinţă, pilele din Minister i-au sugerat să nu se mai prezinte la concurs pentru că este riscant pentru toţi cei amestecaţi în acest demers.

Primul semn de întrebare pentru un posibil abuz

Se pare că Prală refuză să întrunească comisia de disciplină pentru Răboacă Ilie care se pare că are două sancțiuni și asta ar fi a treia care s-ar soluționa cu ”pa” din Administrație. Se mai zvonește că Prală a pus trioul  Baviță-Bălașa-Barascu (urmărit penal) ”să facă chetă pentru Cel Mare” și în acest sens Băviță a cerut delegație la Sibiu, dar, pentru a proteja sursa, nu dăm și alte detalii pe care le deținem, o să vină poate și rândul lor sau poate nu o să mai fie nevoie. Mai știi! Recunoștința șefului se știe că se câștigă foarte greu și cu eforturi supraomenești, oriunde ai fi – administrație, politică.. Tot pe modelul Băviță și Prală își va găsi acoliți să îi fidelizeze, dacă nu deja a găsit, prin sarcini în plus care le va mării substanțial venitul, pentru că nu-i așa, lingăi găsim oriunde ne-am duce și cu siguranță va face și el angajări și poate chiar îl va depăși la număr pe Băviță (..40..)

Încheiem cu regretul dar în același timp și cu speranța că actualul director al ABA Olt, Stefan Prală va înțelege importanța și răspunderea pe care le are în această funcție și nu va deveni doar ”un jucător în piața Apelor”

Nu ratați știrea de la ora 19.00, dumină 29 octombrie, a ediției online Timpul de Vâlcea, știre de ultimă oră pentru ABA Olt pe care nu dorim să o relatăm în conținutul acestui articol.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.