222 total views

Un Parc Științific și Tehnologic reprezintă o grupare de organizații din domeniul științei și din industrie, cu o nevoie constantă de susținere din partea autorităților locale, fără de care nu își poate atinge obiectivele. La Asociația Internațională a Parcurilor Științifice (IASP – www.iasp.ws) au aderat 366 de Parcuri Științifice și Tehnologice din Europa.

Nr.

Țară

Nr. Parcuri

Observații

1

Ungaria

12

1 este afiliat IASP, 6 sunt ale autorităților locale

2

Serbia

6

1 este afiliat IASP, 2 sunt operaționale

3

Cehia

19

niciunul nu este afiliat IASP

4

Croația

5

1 este afiliat IASP

5

Slovenia

11

1 este afiliat IASP

6

Bulgaria

3

toate sunt afiliate IASP

Aspecte financiare precum: cine finanțează Parcul, cât influențează credibilitatea sa capacitatea de a obține fonduri sau de a-și comercializa serviciile și produsele, în ce proporție costurile acoperite prin resurse proprii sunt relevante în încheierea unor colaborări.

Un Parc poate fi finanțat din mai multe surse: fonduri proprii, finanțare instituțională, fonduri de la autorități locale, proiecte naționale, proiecte europene, împrumuturi, sponsorizări, donații.

Pe lângă partea financiară, sunt multe alte elemente la fel de importante ce participă la buna funcționare a unui Parc: resurse umane calificate, infrastructuri performante de cercetare și producție, legislație, organizare, etc. Toți acești factori joacă un rol cheie în impacul pe care îl are un Parc asupra dezvoltării și prosperității unei comunități locale.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.