230 total views

Zilele trecute, în mediul on-line, a apărut o ştire conform căreia Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost “vizitat” de către procurorii DNA. “Potrivit unor informaţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, luni, 13 martie 2017, procurorii DNA Piteşti au ridicat documente financiar – contabile referitoare la achiziţii din anii 2011-2012. A fost chemat la spital şi directorul financiar din acea perioadă, Mihăiţa Creţulescu (între timp pensionată).”

“DNA nu a fost din 2014 la Spitalul Judeţean Vâlcea”

Contactat telefonic, managerul SJU Vâlcea, dr. Dan Ponoran a precizat: “M-a sunat o colegă de-a dvs. din presă şi mi-a spus că DNA-ul este la spital. Eu i-am raspuns clar: o fi, dar la mine nu-i, eu sunt în camera de gardă mă uit la tv. Pe 14 martie am avut contractarea cu Casa şi am chemat-o pe dna Creţulescu de acasă, pentru a ne ajuta la întocmirea dosarului de contractare. Am profitat de experienţa dumneaei de 15 ani ca director financiar. Ulterior s-a scris că DNA-ul ar fi chemat-o.” Din afirmaţiile managerului SJU Vâlcea, se pare că procurorii DNA au fost prezenţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea ultima dată în decembrie 2014. “De când am venit eu, din iunie 2015, în mod oficial ca director, procurorii DNA nu au mai venit la Vâlcea. Ni s-au solicitat într-adevar nişte documente privind achiziţiile din perioada 2011-2012-2013, documente pe care noi le-am trimis, luni,13 martie, pe adresa DNA Piteşti. Asta este tot ce vă pot spune. DNA-ul nu a fost la Spitalul Judeţean zilele trecute şi în orice caz dna Creţulescu nu are nici o legatură cu documentele respective, dumneaei a fost chemată de acasă , aşa cum am spus deja, pentru a ne ajuta cu întocmirea dosarului de contractare.”

La Spitalul Judeţean Vâlcea “nu iei examenul, fără o vorbă grea”…

Vocile din mediul on-line nu se opresc aici, unele dintre acestea insistând ca DNA-ul să se autosesizeze şi în ceea ce priveşte organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul SJU Vâlcea: “Să se verifice şi cum se respectă legea la ora asta în spital. Cu aprovizionarea, cu angajările, cu Man, Lăstun, cu pilele politice, cu rudele managerului, cu multe altele…Dar de examenele din spital nu spune nimeni nimic?..nu iei examenul fără „o vorbă grea”, toti au o proptea acolo…se scot posturi în fiecare zi şi toţi aleşii au o vorbă de spus, o angajare de făcut…CJ ştie sau e la masa bogaţilor…?”

Managerul dr. Dan Ponoran a infirmat toate zvonurile apărute în mediul on-line referitoare la organizarea concursurilor şi angajările care se fac în instituţia pe care o conduce. “Eu nu am nici o treabă cu asta. Să fie sănătoşi, să ne reclame. Este datoria instituţiilor statului să ne verifice. S-au scos şi acum posturi la concurs,dar nu conducerea spitalului este în comisie”.

Şi pentru a demonstra o dată în plus obiectivitatea şi imparţialitatea cu care tratăm subiectele de presă, ne arătăm interesaţi în a urmări îndeaproape concursurile organizate în perioada următoare de SJU Vâlcea precum şi alte aspecte ce sunt sesizate de cetăţenii urbei noastre.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.