216 total views

În perioada 01-14.11.2013, poliţiştii rutieri vor desfăşura acţiuni pentru impunerea respectării prevederilor legale.

Creşterea numărului de vehicule, în condiţiile în care reţeaua rutieră de drumuri nu a cunoscut îmbunătăţiri semnificative în ultimii ani, a favorizat implicit producerea de accidente rutiere, unele cu consecinţe grave.

În acest context, nefolosirea centurii de siguranţă şi/sau altor dispozitive de retenţie omologate, de către conducătorii auto şi pasagerii din autovehicule, creşte riscul de victimizare a acestora în accidente rutiere şi agravează leziunile suferite de aceştia în urma coliziunilor.
În acest sens, la nivel naţional, în perioada 01-14.11.2013, poliţiştii rutieri vor desfăşura acţiuni pentru impunerea respectării prevederilor legale cu privire la portul centurii de siguranţă, scopul acestor activităţi constituindu-l reducerea riscului de victimizare a participanţilor la traficul rutier .
Reamintim participanţilor la trafic, faptul că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, toţi pasagerii unui autovehicul, inclusiv cei de pe bancheta din spate, trebuie să poarte centura de siguranţă.
Pentru cei care au copii, trebuie menţionat faptul că scaunele pentru copii sunt extrem de importante pentru siguranţa acestora. Viaţa copilului dumneavoastră poate fi salvată doar prin contravaloarea unui scaun de maşină astfel încât folosiţi o centură adecvată înălţimii şi greutăţii copilului dumneavoastră .
Atenţie părinţi! Dovediţi că vă iubiţi copii şi nu-i lăsaţi să stea pe scaunul din dreapta faţă sau pe bancheta din spate, fără a avea montată centura de siguranţă!

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.