190 total views

…sau dacă are, acesta este unul care remite comunicate de presă pe care nu și le asumă. Mai mult, comunicatul cu pricina pare a fi scris de cineva care, ori crede că suntem proști, ori ne ia de proști. Din două, una! Sau respectivul face pe prostul. Pentru că să vii să spui că „PSD Vâlcea politizează învățământul” este ca și cum ai spune că Constantin Rădulescu este șeful lui Gutău Mircia.

Băi, liberalilor, care ați scris această mizerie de comunicat: nu vă este rușine să-l jigniți pe cel mai valabil primar din țară pe numele lui Gutău și să dați vina pe PSD de politizarea învățământului vâlcean? Păi de când conduce, băi, liberalilor, PSD județul Vâlcea și noi nu știm? Băi, liberalilor: PSD a fost la ședinta Consiliului de Administrație de la CNI Matei Basarab când în lipsa președintelui, care este nimeni altul decât directorul unității de învățământ, a fost pusă director interimar o anume verișoară a vicelui Vețeleanu sau Mircia Gutău în persoană însoțit de viceprimărița Preda? Care s-au dus special să fie siguri că verișoara de rang mare se va cocoța pe scaunul directorial? Voi ce știți? Că noi, unii, așa știm!

Și mai știm că și voi știți ceea ce noi susținem, pentru că din surse sigure soțul directoarei excluse, la propriu de la conducere, este un liberal convins și foarte apropiat de Cristian Buican. Deci, e clar ca povestea directoarei cu două contestații în instanță nu vă este străină, dar veniți acum, după atâtea luni, să faceți gură și să mai aruncați și vina pe „amărâtul” de PSD…Ei, cum e? Aud?

Bun. Mai departe. Veniți și spuneți că „schimbarea abuzivă a unor directori reprezintă o ilegalitate și solicităm instituțiilor abilitate să se autosesizeze și să ancheteze cazurile prezentate de presă”. Băi, liberarilor, care ați gândit și scris acest comunicat, iar ne luați de proști? Păi dacă instituțiile abilitate se autosesizau din presă nu erați voi azi majoritatea la beciul domnesc? Păi cât a scris presa despre măgăriile tuturor, dar voi umblați, azi, liberi pe străzi doar pentru că nici o instituție nu s-a sesizat? Băi, liberalilor, dacă sunteți capabili și aveți ceva în instalație, sesizați voi organele de cercetare. Demonstrați că faceți ceva, concret. Și, după, mai stăm de vorbă…

O altă aberație este că cereți, prin intermediul nostru (n.r. mass-media), „explicații publice din partea conducerii ISJ Vâlcea”. Băi, liberalilor, voi credeți că dacă mass-media locală publică aberațiile voastre, conducerea Inspectoratului v-a sări ca arsă și o să iasă la rampă cu explicații publice? Pe tarlaua cui vă credeți voi? A pesedeului? Treziți-vă! Suntem înconjurați de un verde ce-ți taie răsuflarea pe întreg teritoriul municipiului și județului și voi vreți să credem că ne înțepăm în trandafiri? Să fim serioși! Deci, credeți că la Inspectorat nu se primesc cereri în baza Legii 544/2001? Faceți adresă și veți obține răspunsuri oficiale și apoi ieșiți cu un comunicat serios. Zău!

Cât despre ultima parte a comunicatului nu mai are rost să facem nici o referire că este cât se poate de clar că, voi, liberalilor, nu știți cine este cel mai bun primar din țară ori că apa caldă curge de ani de zile la robinet.

Concluzia?

Comunicatul PNL, nesemnat și asumat de nimeni, ne demonstrează că liberalii îi desenează PSD-ului cine va dicta alături de Gutău în 2020, mai ales că societățile lor sunt bine ancorate la banul public „distribuit” de Gutău. Despre ce vorbim?

PNL, asumați-vă public mariajul vostru și nu mai remiteți comunicate care vă „îngroapă”…

COMUNICATUL PNL

PSD Vâlcea politizează învăţământul

În urma apariţiei în mass-media judeţului Vâlcea din ultima perioadă a unor informaţii privind schimbarea unor directori de unităţi de învăţământ şi a inspectorilor şcolari adjuncţi din cadrul ISJ Vâlcea, precum şi ca urmare a informaţiilor primite din interiorul ISJ Vâlcea privind luarea unor decizii cu vizibile influenţe politice, Partidul Naţional Liberal acuză public PSD Vâlcea de politizarea învăţământului vâlcean. Mai mult decât atât, reprezentanţii PNL Vâlcea condamnă ferm orice formă de politizare a învăţământului vâlcean şi îşi manifestă dezacordul faţă de practica destituirilor unor directori sau inspectori şcolari ce au promovat un concurs pentru ocuparea acelor funcţii.

În opinia reprezentanţilor PNL Vâlcea, schimbarea abuzivă a unor directori de instituţii de învăţământ din judeţul Vâlcea care aveau concurs de management promovat reprezintă o ilegalitate şi solicită instituţiilor abilitate să se autosesizeze şi să ancheteze cazurile prezentate de presă.

De asemenea, PNL Vâlcea consideră că este obligatoriu să existe explicaţii publice din partea conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea în privinţa deciziilor instituţiei din ultima perioadă cu vizibile influenţe politice, cum ar fi înlocuirea inspectorilor şcolari adjuncţi ai ISJ Vâlcea sau a unor directori de unităţi de învăţământ, exemplul cel mai elocvent fiind schimbarea abuzivă a directoarei de la CNI Matei Basarab din Râmnicu-Vâlcea.

Reprezentanţii PNL Vâlcea consideră că învăţământul trebuie ferit de orice fel de influenţe politice ale celor aflaţi vremelnic la putere şi recomandă atât conducerii ISJ Vâlcea cât şi decidenţilor politici judeţeni ai PSD să se aplece mai bine pe adevăratele probleme ale învăţământului, cum ar fi: reducerea ratei abandonului şcolar, lipsa grupurilor sanitare moderne din şcoli, modernizarea tuturor instituţiilor de învăţământ din judeţ, obţinerea autorizaţiilor sanitare de funcţionare şi a autorizaţiilor ISU pentru toate unităţile de învăţământ, corelarea pregătirii absolvenţilor cu necesităţile pieţei muncii, creşterea gradului de promovabilitate la examenele naţionale sau creşterea calităţii actului de învăţământ, în ansamblul său.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.