Loading

17 localităţi din judeţ au fost grav afectate de ruperea de nori de zilele trecute

Ploile abundente din ultima perioadă au demonstrat de ce în jumătatea nordică a judeţului a fost menţinută avertizarea de cod galben de inundaţii în perioada 3-4 aprilie. Nu mai puţin de 7 localităţi au fost afectate de ruperea de nori, cantităţile de apă înregistrate fiind de asemenea impresionante: 98,7 l/mp la Cornet, 80,7 l/mp la Gura Latoriţei, 78 l/mp la Olăneşti Băi, 75 l/mp la Malaia.

Sate întregi în beznă

Trei localităţi au rămas fără alimentarea cu energie electrică, după ce ploaia abundentă şi vântul au afectat transformatoarele şi au rupt firele de pe stâlpii de curent. Conform datelor înregistrate la CEZ Oltenia şi Prefectura Vâlcea, în Brezoi, localitatea Racoviţa a ămas în beznă încă de joi dimineaţa, 450 de consumatori de energie electrică rămânând fără lumină în locuinţe. În zona Obârşia Lotrului, nouă cabanesunt de asemenea lipsite de electricitate, în timp ce în Galicea, curentul a fost întrerupt la 80 de consumatori casnici şi industriali. „Cei de la CEZ Oltenia lucrează la remedierea acestor deficienţe, iar reprezentanţii noştri au luat măsurile necesare pentru remedierea urgentă a celorlalte pagube”, a explicat preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Mircea Nadolu.

Raportul dezastrului: drumuri rupte, poduri şi punţi smulse de puhoaie

Pompierii militari au fost nevoiţi să intervină în dimineaţa zile de joi inclusiv în Râmnicu Vâlcea, la sediul Casei Judeţene de Pensii pentru evacuarea a aproximativ 15 mc de apă infiltrată la subsolul clădirii. Nici Băbeniul sau Berbeştiul nu au scăpat prea ieftin, în oraşul minerilor alunecările de teren înregistrate afectând traseul de benzi al operatorului minier. La Alunu, apele pârâului Roşia s-au revărsat în cariera minieră, acesta fiind nevoit acum să efectueze lucrări de drenaj pe terenurile privateale localnicilor. „Avem două puncte unde drumul judeţean 665 a fost afectat de apele scurse de pe versanţi. Un drum comunal, în satul cerna, a fost inundat pe o distanţă de jumătate de kilometru. Captările de apă de pe pârâul Recea şi de pe Luncavăţ sunt colmatate”, a declarat şi primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluţă. Tot fără apă stau acum şi câteva sute de locuitori din Băbeni, după ce 20 de fântâni publiceau fost inundate de plaia torenţială. Alte localităţi lovite de dezastrul meteorologic sunt: Costeşti, Frânceşti, Muereasca, Olanu şi Racoviţa.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.