688 total views

…și de contribuabilii persoane fizice sau juridice, deși nu l-am putut proba.

Zilele trecute publicam un articol plecând de la o simplă informație care venea din interiorul ANAF Vâlcea, cum că șeful administrației vâlcene, Gogârnoiu Gheorghe, le-ar indica unor angajați să renunțe la un proces care se află pe rolul Curții de Apel Pitești, dosar deschis de Pîrîianu Mihai, șeful serviciului colectare și executare silită, având calitatea de contestator, împotriva DGRFP Craiova – intimat și angajații – intervievenți.

Reamintim că angajații de la serviciu colectare și executare silită, coordonați de șef serviciu Pîrîianu Mihai, i-au făcut acestuia plângere acuzându-l de comportament abuziv, injurii ori decizii care nu aveau legătură cu jobul lor. În urma acesteia, șeful administrației la vremea respectivă, Pîrvulescu Virgil, întocmește un referat căruia îi atașează plângerea angajaților și îl transmite la Comisia de Disciplină, la Regionala Craiova. Regionala i-a audiat pe toți și astfel Pîrîianu a fost „tras pe dreapta” 9 luni de zile. Împotriva deciziei Regionalei Craiova, Pîrîianu înregistrează la Tribunalul Vâlcea dosarul nr 1117/90/2018 pentru „reabilitarea” corectă, dar pierde.

Pîrvulescu Virgil revine din concediu și oferă TdV punctul de vedere solicitat

„Tot serviciul colectare și executare silită a venit la mine, cu plângerea împotriva șefului de serviciu Pîrîianu, pe care mi-au înmânat-o. Aveam deja sesizări de la contribuabili, persoane fizice și juridice, care semnalau faptul că prin funcția deținută intimida persoanele în cauză cu scopul obținerii anumite favoruri,iar mai mult decât atât,unele dintre ele aveau conotatii sexuale! Am sesizat Comisia de Disciplina și pentru că faptele sesizate au fost reale s-a dispus măsura legală suspendării din funcția publică șef serviciu colectare și executare silită. Împotriva deciziei a deschis dosar în instanță care a fost respins de Tribunalul Vâlcea și care pe data de 13 septembrie știu că are termen la Curtea de Apel Pitești. În perioada în care eu am îndeplinit funcția de subsecretar de stat la ANAF, se pare că a solicitat (n.r. Pîrîianu Mihai) colegilor să formuleze o adresă prin care să-și retragă plângerea și în care să evidențieze că fosta conducere a AJFP Vâlcea, a exercitat presiuni ca ei să formuleze respectiva plângere, iar domnul în cauza este un.. înger pe pământ! Colegul desemnat să meargă cu adresa respectivă pentru a fi semnată de către toți inspectorii din cadrul Serviciului Colectare și Executare silită persoane juridice, după o discuție cu toți colegii, a luat decizia sesizării Comisiei de Disciplină constituită la nivelul DGRFP Craiova, dar cercetarea a rămas fără rezultat. Consider că pentru a afla adevărul în ceea ce privește modul de soluționare a sesizării respective, e corect să vă adresați Comisei de Disciplină din cadrul DGRFP Craiova. Aș dori să completez că starea de tensiune din cadrul Serviciului respectiv persistă de mai mulți ani, iar persoanele cu funcții de conducere din cadrul AJFP Vâlcea, care au fost sesizate de către salariați cu privire la comportamentul șefului de serviciu, răspundeau invariabil folosind sloganul „e un rău necesar”. Pentru cine era necesar?”, conchide Pîrvulescu.

Așadar, Pîrîianu era cunoscut, și poate că mai este, ca având un comportament abuziv și de către contribuabilii care ajungeau „la mâna lui” și pe care îi intimida urmărind, se pare, anumite avantaje. Chiar dacă Pîrvulescu spune că cele sesizate intră în competența Comisiei de Disciplină din cadrul DGRFP Craiova, este clar că un sâmbure de adevăr există, iar comentariile dvs. la acest articol, respectiv a celor care au fost supuși anumitor presiuni din partea angajatului Pîrîianu Mihai, vor arăta adevărata față a unui sistem opresiv creat de persoane care se cred stăpâni. Să nu uităm că mulți informăm asupra multor nereguli după care menționăm: „dar să nu spui că îmi faci rău, nu îmi asum, asta e așa ca idee”…și rămân la stadiul de discuții care nu pot fi publicate ori probate și verificate.

În urma primului articol și pe care îl puteți reciti accesând link-ul atașat mai jos, angajați din cadrul Finanțelor Vâlcea au ținut să ne informeze că cele relatate despre Pîrîianu sunt reale, dar, la fel, să rămână doar la stadiu de discuții neoficiale, toate fiind „pentru tine, nu să publici ceva că nu vreau probleme”.

Cam la asta s-a ajuns astăzi unde factorul politic decizonal, de la local și până la vârf, controlează tot și le închide gura la propriu tuturor celor care au parte de joburi în instituții și sunt amenințați cu pierderea locului de muncă dacă ceva expiră în spațiul public. Din această cauză mulți angajați din instituțiile publice, care au un Pîrîianu pe lângă ei, au teama recunoașterii abuzurilor de care au parte la locul de muncă.

Printre altele, am încercat să elucidăm anumite acuze care există în spațiul public cu privire la plecarea lui Pîrvulescu din fruntea AJFP Vâlcea, dar pe moment acesta a refuzat un dialog pe această temă cu mențiunea că indiferent cât ești de competent și integru, dacă nu ai politicul în spate, iar eu nu sunt membru al nici unui partid politic, nu poți să faci nimic care să conducă la o stare de mai bine pentru concetățenii tăi!, și că poate altă dată va lămuri și aceste aspecte. Deși, în opinia noastră, dacă ceea ce am aflat, dar nu menționăm deocamdată, este adevărat, atunci Pîrvulescu ar trebui să iasă public și să afirme sau să infirme „știrile”…

TERMEN JUDECAT – 13 SEPTEMBRIE

Avocatul lui Pîrîianu a pledat astăzi, în cauza 1117/90/2018, pentru înlocuirea sancțiunii dispuse de Comisia de Disciplină care a fost una „neconformă” din punctul dumnealui de vedere, iar instanța să rețină și să aplice una mult mai ușoară, pentru cel care este un înger pe pământ și doar angajații și contribuabilii sunt răi. A solicitat să admită recursul, să caseze sențința (n.r. decizia Tribunalului Vâlcea) menționând că prin eliberarea din funcția publică de șef serviciu și prin retrogradarea în simpla funcție de inspector a pierdut lunar cca 2000 de lei. Instanța a reținut cele invocate de avocat și a amânat pronunțarea până la data de 27 septembrie pentru ca părțile să depună concluzii scrise.

MAI PUTEȚI CITI:

Șeful ANAF Vâlcea, Gogârnoiu Gheorghe a primit „ordin” de la Isărescu!?…

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.