Loading

edilul care decide să publice un nou comunicat, împotriva acțiunilor întreprinse de viceprimar, spunând că „viceprimarii auto-aleşi ai Primăriei municipiului una vorbesc şi alta fumează”, iar noi spunem că viceprimarii fumează aroma speranței, în timp ce el continuă să fumeze aroma eșecului.

Probabil, enervat la culme că viceprimarii își doresc o întâlnire cu jucătoarele SCM, lucru ce ar putea scoate multe la iveală, edilul este iar atras în cursă de sfătuitorii de „calitate” și iese la rampă cu jigniri, desconsiderări, aberații, într-un cuvânt – perversitate administrativă de cea mai proastă factură !!! Mai jos comunicatul lui Gutău și punctul nostru de vedere cu privire la acesta.

Citatele din Arghezi traduse demonstrează cui se adresează de fapt comunicatul…

Constat că noii viceprimari (în curs de validare, atât timp cât hotărârea de auto-alegere a lor a fost atacată în contencios administrativ) rezonează perfect cu celebra vorbă a lui Tudor Arghezi : una vorbesc (adică în campania electorală) şi alta fumează (la figurat, în birourile primăriei). Mai nou, epuizaţi probabil după ce au aşezat la rând sutele de investitori promiși înainte de alegeri şi în aşteptarea unui flux mai mare al Olăneştiului care să umple delta de la vărsarea în Olt, auto-aleşii anunţă convocarea unei întâlniri cu jucătoarele de la SCM, cu staff-ul tehnic şi cu suporterii, încercând jalnic să se legitimeze prin asocierea cu cel mai important brand al oraşului.

Virgil Pîrvulescu a anunțat că își dorește să organizeze o întâlnire cu jucătoarele și în nici un caz nu a convocat această întâlnire !!!

Gutău și-a făcut un obiectiv principal din a distruge viceprimarii, folosindu-se de SCM

Dincolo de faptul că, legal, cei doi nu au nici o atribuţie în acest domeniu de activitate, că alianţa pe care o conduc în Consiliul Local a ”trântit”, din orgoliu şi cu o deplină iresponsabilitate, proiecte de hotărâri ce ar fi venit în sprijinul a mii de locuitori ai oraşului şi că adevăratele probleme ale oraşului stau şi aşteaptă ca PNL şi USR-PLUS să priceapă că alegerile locale au trecut, viceprimarii auto-aleşi şi-au făcut un obiectiv principal din a distruge imaginea celui mai bun ambasador al Râmnicului în ţară şi în Europa.

Cei doi viceprimari nu au atribuții în acest domeniu de activitate, este adevărat, domnule primar Mircia Gutău, dar Consiliul Local are toate drepturile, iar cei doi viceprimari sunt, înainte de a fi viceprimari alești, consilieri locali numicipali cu drepturi în oricare din instituțiile din subordinea Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea. Mai mult, nu trebuie să ai legal atribuții în acest domeniu pentru a-ți dori să organizezi o întâlnire cu jucătoarele SCM. Oricine poate să ceară dreptul la o discuție cu jucătoarele, ele fiind plătite din bani publici, adică din bugetul local la contribuim cu toții. Deci, toți avem dreptul oricând să solicităm o întrevedere cu echipa ori conducerea clubului de handbal.

Primăria a cerut bani pentru documentele SCM, iar controlul Curții de Conturi este fix-pix

Acest demers vine din partea unora care nu au nici cel mai mic habar despre modul de funcţionare a unei astfel de structuri, care mai şi trec cu vederea faptul că pe anul 2019 (pentru care auto-aleşii şi gherila lor on-line prezintă tot felul de documente şi date care – culmea! – le-au fost puse la dispoziţie chiar de către Primărie), Curtea de Conturi a efectuat un control minuţios privind cheltuirea banului public la SCM, control care nu a relevat nici o abatere!

Jignirile din acest paragraf, domnule primar, demonstrează că nu puteți trece de etapa eșecului în care vă aflați (v-ați ales cu funcția de primar și nimic altceva !!! – nu vicepreședinți CJ, nu viceprimari CL, nu parlamentari PMP !!! – nimic !!! – mandatele PER ale celor din județ vor ajunge curând în portofoliul PSD !!! – și nu mai enumerăm altele !!!), deși campania s-a terminat și pentru dvs. Continuați să stați pe cal exact când trebuie să vă dați jos de pe el !!! În altă ordine de idei, atât timp cât veți considera că presa care spune adevărul, și prezintă fapte reale în proporție de 95%, în continuare trebuie jignită de către dvs, nu faceți decât să vă bateți cuiele în talpă și mai adânc. Curtea de Conturi a efectuat un control de suprafață, dar acest lucru îl vom proba altă dată ! Vă asigurăm !

Gutău folosește expresii care justifică disperarea lui și în nici nu caz a viceprimarilor

Le-aş sugera celor doi auto-aleşi să ţină cont de faptul că nu au nicio calitate în a convoca o astfel de întâlnire şi că în cadrul Primăriei nu au niciun fel de atribuţii pe care Primarul, conform legii, le deleagă prin dispoziţie. La atrag atenţia, încă o dată, că nu mai suntem în campanie electorală, iar erijarea lor în a fi conducătorii acestei instituţii nu are corespondenţă în Codul Administrativ. Dacă doreau să nu distrugă echipa, aprobau bugetul pe care l-am propus cu puţină vreme în urmă în şedinţă de Consiliu Local, dar au votat împotrivă, ca nişte ”specialişti” ce sunt (am văzut ce note au avut la şcoală!), iar acum îşi smulg părul din cap de grija banului public!

Domnule primar, ne arătați teama în care vă aflați și nu e una oarecare, ci una legată de cel mai controversat subiect din mandatul anterior – bugetul echipei de handbal SCM Râmnicu Vâlcea. Vă spuneam mai sus ce calitate au pentru a sta de vorbă cu jucătoarele și nu trebuie să le dați dispoziții în acest sens, fiind liberi să stea de vorbă cu ele atât timp cât aveți pretenții să le voteze bugetul !!! Tuturor ne este greu să înțelegem cum din 10 milioane de lei nu ați reușit să achitați toate drepturile salariale ale jucătoarelor și tot țipați în stânga și în dreapta că liberalii nu au votat acum rectificarea de buget cu suma de 163.000 lei. Cât adevăr este aici, domnule primar ? Pentru salariile lor nu aveți bani sau pentru cheltuielile aiurea pe care și în acest an le-ați făcut – autocolantare geamuri sau alte lucruri care nu aveau urgență ? Pentru ce țipați de fapt, pentru restanțele de la constructorii antamați în bugetul clubului sau salariile jucătoarelor ?

Gutău insistă să stea în șaua bătrânului cal, chiar dacă el nu mi poate alerga…

Dacă doresc informaţii referitoare la bugetul echipei de handbal, să spună şi voi organiza o întâlnire cu conducerea SCM, cu documente pe masă, ca să-i lămurim. Altfel, trebuie să ştie că jucătoarele şi impresarii nu stau la cheremul lor între Crăciun şi Anul Nou!

Domnule Gutău, jucătoarele și impresarii, dacă vor să facă parte din echipa SCM trebuie să stea la cheremul CL, implicit a viceprimarilor, dacă vor buget !Interesant cum puneți problema, domnule primar, foarte interesant ! Insistați să vă adresați cetățenilor, nu și oamenilor ! Și noi insistăm să vă spunem că avem un Consiliu Local care are tot dreptul să organizeze o întâlnire cu jucătoarele, o întâlnire la care prezența dvs nu este obligatorie !!! Este echipa municipiului și în nici un caz a primarului Gutău Mircia ! Comunicatul dvs este unul mai mult decât jenant și se rezumă la expresia – „dacă tăceai, filozof rămâneai!”. Cu cât veți da mai multe astfel de comunicate, cu atât mai mult veți sictiri opinia publică. Vă dăm un sfat: dați-vă jos de pe cal că e bătrân și nu vă mai poate suporta „greutatea”.

CONCLUZIA ?

Mircia Gutău, în timp ce domnia voastră, cu disperare, încearcă să țină populația municipiului captivă în scandalul administrativ pe care cu știință l-ați creat și în continuare insistați să induceți ideea că el există, și astfel e prăpăd distrugându-se chipurile totul, viceprimarul Virgil Pîrvulescu prezintă realitatea administrației vâlcene – CET Govora se vinde !!! Acesta este adevărul !

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.