Loading

Vâlcea se scufundă. CET-ul rămâne cu o datorie de 4,5 milioane pe care va trebui să o acopere Mihai Bălan pentru simplul motiv că Ion Cîlea, creatorul acesteia, nu va mai găsi iepuri în pălărie pentru a recupera banii de la Oltchim. Alte investiţii majore rămân în continuare cu semn de întrebare sau se afundă în mocirla bunelor intenţii cu care pavăm drumul spre viitorul din ce în ce ai sumbru. Certurile pe putere din USL pun sub semnul întrebării implementarea unui proiect de 120 milioane euro la Apavil. Încă mai avem localităţi unde nici măcar un metru de ţeavă din reţeaua de alimentare cu apă nu a fost îngropat încă în pământ. Vina primarilor sau a consilierilor judeţeni nu contează în faţa populaţiei. Oamenii vor apă la robinet sau măcar la cişmea şi dacă se poate cât mai ieftin. Un deziderat pe care actualii aleşi nu dau semne că îl pot îndeplini în totalitate.
La începutul săptămânii canalizarea  de la Dăeşti a răbufnit iară în WC-urile localnicilor. Prilej pentru primarul Popolan de a da o tură cu vidanja prin sate şi a promite răzbunări crunte împotriva constructorilor. Popolan, bietul, nu are nicio vină. Nu el a semnat sau avizat proiectul şi nici măcar recepţia lucrărilor, dar nici cei care au preluat-o ca bună nu au binevoit să semneze vreun act în care să constate deficienţele reţelei.
Venirea Luciei Varga într-un judeţ în care budanele se transformă în arteziene colorat-urât mirositoare pare de bun augur. Proiecte noi aiuristico-fanteziste pot fi iniţiate cu această ocazie. Crescătorii de melci, guşteri şi peşti supraponderali. Doamna ministru a venit în Vâlcea predicând păstrarea terenurilor rase la palmă în circuitul forestier, blocarea investiţiilor şi predicând o noutate care stârneşte fiori pe şira fiecărui posesor de drujbă din judeţ: „Se taie excesiv de mult şi ilegal!”. Serios doamnă,o altă noutate nu aţi găsit? Era ultimul breaking news pe care l-aţi găsit pe vreun post TV din Oradea sau a fost o reluare de genul „dacă doriţi să re-tăiaţi”?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.