270 total views

Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate sâmbătă, 2 noiembrie, au participat la ”Marşul Tăcerii”, în capitală, pe traseul Guvern – Piaţa Victoriei – Ministerul Finanţelor – Piaţa Parlamentului. La acest marş, au fost peste 10.000 de participanţi din toată ţara.

Preşedintele CMR, prf. Dr. Vasile Astărăstoaie, a fost împuternicit să discute cu conducătorii celorlalte instituţii din coaliţia de sănătate, asupra desfăşurării sau nu a grevei generale de la sfărşitul acestei luni. Au fost făcute două promisiuni cu privire la proiecţia bugetară 2014. Acestea sunt – mărirea salariului medicilor rezidenţi şi mărirea salariilor celor din sectorul bugetar ( medici, asistenţi, biologi, biochimişti, etc) şi creşterea cotei din PIB alocate sănătăţii, care tinde spre 4%, în momentul de faţă PIB fiind 3,84%.

Ministerul de Finanţe va trimite în această lună în parlament, proiectul de buget.

Dacă proiectul nu va trece şi nu li se vor rezolva revendicările, ei vor continua să protesteze şi vor ajunge la greva generală până la sfârşitul anului. Dacă nici în urma grevei generale, autorităţile nu vor lua hotărâri concrete, medicii sunt decişi ca, doar în extremis, să îşi dea demisia în masă, a declarat juristul Colegiului Medicilor, Adrian Buşu

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.