52 total views

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, este vorba despre societăţi de turism care administrează hotelul Riviera din Olăneşti şi Riviera din Mamaia, SC Vest Televiziune şi Lifi Tour Olăneşti. Cea care ar fi suspectă în acest dosar este Maria Tudor, care ar fi coordonat activitatea infracţională de către soţul ei, Ion Tudor. Audierile suspecţilor vor avea loc la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Screenshot_2016-08-31-10-20-30-1

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie–Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează, în această dimineaţă, 16 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Vâlcea şi Constanţa, la persoane fizice şi juridice, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

De asemenea, vor fi puse în aplicare 9 mandate de aducere a unor persoane, în vederea audierii acestora şi dispunerii măsurilor legale.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2006–2016, administratorii a 10 societăţi comerciale din judeţele Vâlcea şi Constanţa ar fi operaţionalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obţinut foloase în mod ilegal.

Astfel, prin diminuarea obligaţiilor fiscale, dar şi prin achiziţionarea de active la preţuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive semnificative, pentru creșterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului, sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 10 milioane de euro.

Screenshot_2016-08-31-10-19-34-1Potrivit Digi24.ro, este vorba despre hoteluri din Olăneşti şi Mamaia de unde anchetatorii ridică documente pentru efectuarea de cercetări.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.