301 total views

241.242.000 lei bugetul local pe anul 2019

….și totul a plecat de la o postare pe contul de facebook „Se întâmplă în Vâlcea”, unde administratorul grupului promovează „investiția în uniformele pentru medici și asistenți, uniforme care nu sunt purtate deoarece cadrele medicale au primit mărimi mai mici. În loc să cumpere cearceafuri pentru Maternitate, au aruncat banii pe uniforme doar pentru că așa a avut chef directorul de îngrijiri de la SJU Vâlcea”.

Maria Bobeanu, consilier local PER, căci despre ea este vorba, a ajuns director de îngrijiri la SJU prin numirea „marelui” șef de județ, Costică Rădulescu. Astăzi ea este motivul pentru care cei doi edili sunt jigniți și făcuți scârbe de către mamele nemulțumite de condițiile în care trebuie să nască în Maternitatea din orașul nostru. Aceștia sunt jigniți foarte dur și acuzați de tot ce e mai rău.

Un comentariu pe care l-am considerat cel mai dur mesaj adresat edililor, deși majoritatea conțin cuvinte grele, și pe care îl publicăm integral, se termină cu o dedicație: „domnilor, nu uitați, că Dumnezeu ne lovește unde ne doare mai tare, și că nimic în viața asta nu rămâne neplătit!!!”


Dintr-un buget de 242 milioane de lei, Gutău a alocat 1% pentru educație și sănătate


241.242.000 lei bugetul local pe anul 2019 și ZERO lei pentru MATERNITATE și BURSELE ELEVILOR. Educația și sănătatea nu sunt prioritatea edilului. Și cu siguranță nu-i va pica bine această critică și va „urla” cum îl știm: să vă fie rușine…am cheltuit 2 milioane cu reparațiile unităților de învățământ și v-am făcut Centru Medical în Ostroveni, dar voi vedeți doar ce vreți..

Noi, Mircia Gutău, Vedem Că Prioritățile Administrației Publice Locale Sunt – Bile, Flori, Parcuri, Locuri De Joacă Cu Nemiluita, Trotuare, Parcări, Schimburi De TereNuri Și Imobile Și Nu Sănătate Și Educație…Iertați-ne Că Asta Vedem Și Îndrăznim Să Spunem

Gutău a promis în campania din 2016 că va face toate demersurile de preluare a Maternității pentru ca fetele noastre, mămicile noastre, femeile din municipiul Râmnicu Vâlcea să nu mai nască în Sibiu sau București. Dar edilul ocupat de borduri, bile, trotuare, flori, parcări, handbal ori schimburi de terenuri și clădiri, de Maternitate a uitat. A uitat că în campanie a promis acest lucru.

Gutău Mircia a accesat trei credite într-un an, a băgat din bugetul local 11.000.000 lei doar în handbal, peste 6.000.000 lei doar în reparații curente, peste 1.000.000 lei în construirea locurilor de joacă, peste 3.000.000 lei servicii spații verzi, peste 1.000.000 lei în trotuare și multe alte achiziții fără prioritate, uitând că a promis reabilitarea Spitalului MATERNITATE.

COMENTARII

„Când furați și să vă faceți vile, vacanțe de lux, vă luați mașini scumpe, gândiți-vă că omorâți copii nevinovați, copii care mâine poimâine vor face ceva poate mai bun pentru orașul nostru, nenorociți familii care numără fiecare secundă până își vor ține pruncul în brațe, călcați peste eforturile supra omenești ale șefilor de secții care își dau interesul și fac tot ce pot ca să creeze condiții cât de cât ok pt viitoarele mămici și pentru lăuze, terfeliți pe jos cu puținii medici buni pe care îi mai avem, și cu munca lor colosală de a da o șansă la viață unui nou născut, fără a avea aparatura necesară, și unii chiar reușesc. Dl Primar, Dl Rădulescu, ce ar fi să faceți domne o operație acolo, să stați și dvs în condițiile alea inumane de la reanimare, unde singura alinare o ai în faptul că personalul și medicii sunt de nota 10+? Ce ar fi să urcați apoi și să stați pe etajele 3 și 4, să vedeți cum stau mămicile, și în ce pătuțuri ciobite, antice și de demult dorm copiii? Ce ar fi să vă imaginați măcar, pentru că totuși în ciuda faptului că nu faceți nimic, eu nu vă doresc să vă vedeți vreun nepoțel chinuindu-se să trăiască, într-o secție de neonatologie în care nu există aparatura necesară pentru a îl menține în viață măcar până ajunge într-un spital mai bun, cum ar fi? Dvs aveți măcar habar de faptul că în liftul în care se urcă asistentele cu nou născuții, se urcă de altfel și pacienții de la gastro sau oncologie? Știți că de multe ori pruncii coboară de la neonatologie, pe etaj la mămică, acompaniați și de alți bolnavi? Când normal ar fi să nu se întâmple așa? Domnilor, nu uitați, Dumnezeu ne lovește unde ne doare mai tare, și că nimic în viața asta nu rămâne neplătit!!”

„Da este jalnic.Domnule Constantin RĂDULESCU,dacă una din familia dumneavoastră,naște in mizeria de spital?Dar nu că merg la privat,aceași intrebare și pt domnul Gutau.Chiar nu vă interesează,să reabilitati Maternitatea?Nu știu dacă in alt județ este Oncologia in Maternitate.Lăsați bordurile și reabilitati spitalul,că nu toate mamicile își permit la privat.Cadrele medicale in afară de doi medici care sânt impecabili,și vorbec frumos restul se poartă cu femeile mai rău ca animalele.Asistentele fac legea.Îi mulțumesc lui Dumnezeu că fiica mea care este însărcinată,este pacienta unuia dintre cei doi medici care se poartă impecabil.Dar cu mizeria,ca să schimbe lenjeria trebuie să bagi bani la infirmiere,că dacă nu așa stai cu lenjeriile.Domnule RĂDULESCU vreți să votăm,dar sincer nu imi vine să votez.Unde sant bani pentru Maternitate?”

„Jalnic !! Sa le fie rusine tuturor…Si asa este .. nu au ce cauta in Maternitate sectiile : Oncologie si Gastro, mai bine ar aduce sectia de Pediatrie…Arata acest spital ca in evul mediu si se mira de ce femeile aleg sa plece in alte judete sa aduca un copil pe lume. VALCEA/ROMANIA ne trezim si noi?”

 

„Eu am născut acum o luna in maternitatea din Vâlcea. Cu membranele rupte stăteam pe holurile spitalului și ma rugam de asistente sa cheme pe cineva sa ma vadă și nu ma baga nici una în seamă.😥În mare parte spus: saloanele jalnice, lenjeriile de pe patul din sala de travaliu…pff. I am spus la infermiera ca eu nu ma pot așeza pe acel pat și dacă îmi da voie sa îmi aduc un cearceaf din salon.. Nervoasa rău de tot a venit și mi a adus alta lenjerie, puțin mai curata fata de precedenta. 😫Doctorii și asistentele degeaba le dai “atenția” ca oricum nu se schimba cu nimic, iar de le dai și li se pare ca este prea puțin îți spun pe fata ca “așteaptă un bagaj mai mare” asa mi s a exprimat mie.. Doctorul care mi a monitorizat sarcina (dr. Stoica), era prea târziu sa vina la spital și a spus ca suna Dr care e de garda sa pot naște cu el/ea… Bineînțeles că a fost nevoita Dr iar la sfârșit a spus ca nu o mai interesează de mine… 😶 Si muuulte, muuulte întâmplări 😓 Cică Spital Județean”

 

„Faptul ca sectia Oncologie este in aceeasi unitate de spital cu Maternitatea, este jalinic! Nu mai punem problema ca arata jalnic totul, in acest spital. Am nascut si am avut si pe tatal meu bolnav de cancer acolo. Cand trec pe langa, nu stiu ce sa fac…..sa ma bucur ca am adus pe lume un suflet de copil sau sa fiu trista ca mi-am pierdut tatal,avand in vedere ca am trait cele doua evenimente in aceasta unitate de spital ?Maternitatea, trebuie scoasa de acolo. Cladire noua, cu toate dotarile necesare aducerii pe lume unor ingeri, asta trebuie!”

 

Declarație în campania electorală 2016

Vreau să preluăm unul din spitale: că o fi spitalul Maternitatea sau Spitalul Vechi. De ce vrem să le preluăm? Vrem să preluăm unul din cele două pentru a accesa fonduri europene să le modernizăm și să nu ne fie jenă ca fetele noastre, mămicile noastre, femeile din municipiul Râmnicu Vâlcea să nască în Sibiu sau București. Să poată să nască la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea să fie condiții de Hotel de 4****. Și atunci, să putem face aceste investiții, avem nevoie ca aceste spații să fie ale municipiului. În momentul de față ele sunt în patrimoniul Consiliului Județan. Un punct de legătură cu CJ, având o forță în CJ, vom impune să ne cedeze aceste clădiri doar pentru a face aceste investiții. Eu sunt convins că vom realiza acest lucru.

Declarație publică – 2019 – precampanie electorală

„Ca urmare a unor postări recente din mediul on-line referitoare la Maternitatea Râmnicu Vâlcea, în care se aduceau învinuiri primarului Mircia Gutău pentru condiţiile oferite de această unitate spitalicească, facem precizarea că spitalele din Râmnicu Vâlcea nu se află în administrarea Primăriei municipiului. Chiar şi în aceste circumstanţe, Primăria municipiului nu poate rămâne indiferentă la calitatea serviciilor oferite cetăţenilor Râmnicului şi face apel către factorii responsabili pentru remedierea cât mai rapidă a aspectelor negative sesizate”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.