410 total views

….pentru că despre ”managerul de nota 10” am scris în articolul cu titlul ”Prală cu ”trofeul” la Cluj”, unde spuneam că – ”el nu a fost adus în fotoliul Apelor pentru că este un bun manager, ci pentru a se ocupa de ”inginerii financiare” și a-și forma ”o echipă penală dezlănțuită”.

O informație de ultimă oră ne demonstrează că avem dreptate și observăm cum, în ciuda celor scrise, Prală își continuă nestingherit negocierile pentru rezolvarea problemelor ce au ca scop împărțirea banilor pentru ”grupul infracțional ” care ”a înconjurat” instituția ce sigur ”o vor pune pe butuci” dacă se continuă în stilul ăsta hrăpăreț.

Se poartă negocieri destul de dure și se fac presiuni foarte mari asupra unor angajați cu putere de decizie pentru decontarea unor fabuloase sume facturate și neîncasate de către o societate pe acțiuni cu capital privat care se află în insolvență.

Apasco SA, căci despre această societate este vorba, se pare că are în spate ca și ”proprietar” de decizii pe un anume Rusu Gheorghe Constantin, individ care ocupă funcția de director general adjunct în Administrația Națioanală ”Apele Române” – A.N.A.R. și este și profesor universitar la Facultatea de Hidrotehnică din București.  Această societate se pare că a deținut o parte, dacă nu tot, din controlul lucrărilor ce s-au efectuat în urma alunecărilor de teren de la Alunu – Vâlcea, din primăvara acestui an, lucrări supraevaluate financiar.

Plăți în schimbul angajaților!

Astăzi, ”noul uns”, Ștefan Prală pune la cale un plan diabolic, spunem noi, în care negociază efectuarea plăților către Apasco, în schimbul mutării de la IBA Olt a angajaților oponenți de care am făcut vorbire tot în articolul cu titlul mai sus menționat. Concret, ”invidioșii” ne-au informat că Rusu de la A.N.A.R. a semnat, fără știrea lui Victor Sandu, directorul A.N.A.R., cercetarea disciplinară a oponenților de la I.B.A, pentru a scăpa de ei și să-și consolideze o altă echipă care să răspundă la comenzile Prală-Băviță, în schimbul plății. Acesta să fie motivul pentru care vor să-l schimbe pe Amza de la SGA? Că nu vrea să semneze plățile? Între timp au constatat ”penalii dezlănțuiți” că este nevoie de semnătura lui Prală și din această cauză mai amână detronarea?  Pe înțelesul tuturor: ”tu Prală îmi faci plata facturilor către Apasco, iar eu Rusu, ”șmecherul” de la A.N.A.R.,  te scap de cei incomozi, chiar dacă lista oponenților se completează de la o zi la alta, lucru care împiedică ”grupul infracțional” să-și rezolve ”ingineriile financiare”,  pentru că pe lângă oponenții IBA sunt și oponenți SGA și ABA cum ar fi –  Doru Constantin – cel mai bun specialist în exploatare, dar și Marinela Neacșa – director economico-financiar, care se opun acestor plăti, spun sursele noastre.

Mai mult, se pare că D.C., specialistul,  are o evaluare a dezastrului de la Alunu (el fiind cel care a fost aprope zi de zi în mijlocul evenimentelor), iar lucrările de care era nevoie, după calculele făcute nu ar fi trebuit să aibă un cost mai mare de 200.000 de mii de lei ori decontarea de către ABA Olt către Apasco s-ar ridica la fabuloasa sumă de 1,2-1,3 milioane de lei și astfel angajatul/specialistul refuză semnarea plăților. Este și normală poziția celor doi ținând cont că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au deschis un dosar de cercetare penală în cazul alunecărilor de teren din localitatea Alunu, efectuându-se cercetări pentru distrugere calificată şi abuz în serviciu. Numai că Prală și compania ”vor trece peste cadavre” și ”vor tăia în carne vie” pentru binele ”grupului” abonat la bugetul Administrației.

În spațiul public am găsit destule informații încât să ne facem o părere despre acest Rusu Gheorghe Constantin care este făcut cu ou și cu oțet de presa națională și definit ca fiind un ”jeg de București”, alături de alte nume sonore din A.N.A.R.. Invităm presa națională să arunce un ochi pe la Vâlcea să vadă ”jegurile” din ABA Olt care s-ar putea să fie peste ”jegurile din București”.

Poate că la firme vâlcene precum – Bica SRL sau Europan Prod SRL ori firme argeșene precum Lazăr Company ale căror utilaje au efectuat lucrări la Alunu și au fost subcontractate de contractantul inițial, poate chiar societatea aflată în insolvență Apasco SA, trebuie să ajungă o parte din bani și atunci se explică de ce ”Ștefăniță” a fost ”uns” director la ABA Olt”.

Și ca o conluzie –  ce s-a făcut la Alunu a fost o mare tâmpenie. Toate măsurile care s-au luat acolo au fost măsuri absolut aberante, începând de la modul în care s-a tratat alunecarea și până la modul până la care s-a hotărât devierea râului Olteț. O deviere neprofesională sau o deviere la comandă cu decontări finaciare fabuloase a lucrării în sine!?

Așteptăm reacții!

Despre APASCO SA

Societate pe acțiuni cu capital privat care execută lucrări de construcții civile și industriale, drumuri și poduri, geotehnice. Ponderea lucrărilor executate o constituie construcțiile hidrotehnice speciale : baraje de beton, anrocamente și pământ, amenajări hidroenergetice complexe, lucrări de alimentare cu apă și canalizare (prize de apă, aducțiuni, stații de tratare a apei, rezervoare, stații de epurare), lucrări de combatere a inundațiilor și de protecție a mediului, etc.

 

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.