529 total views

….soțul directoarei de la Piețe Prest, a ieșit scandal mare la secția Termoficare unde angajații amenință că pun cheile pe masă. Salariile mici, muncă ca la balamuc, dar șefi peste șefi se poate..

În condițiile în care se dau oamenii afară, mai înființați două posturi de șef? Așa au început discuțiile de vineri 22 noiembrie, în urma mai multor nemulțumiri, când o parte din angajații de la secția termoficare, operatori, au organizat o ședință la care a fost invitat directorul interimar CET Govora, Roescu Ion, și care a venit însoțit de Socolescu Cristian, director Romag Termo de la Drobeta Turnu-Severin.

Angajații s-au strâns în ideea că poate reușesc să-l convingă pe Roescu să nu-l pună șef la termoficare pe Popescu Șerban care este „slab pregătit” și care este angajat tot la secția termoficare ca dispecer, dar care are un mare avantaj: este soțul doamnei Popescu Adriana de la Piețe Prest. Numai că, deși ședința a durat aproximativ o oră, rezultatul a fost unul nefavorabil angajaților care au aflat că au venit să piardă vremea, pentru că Roescu le-a confirmat că Popescu deja avea decizia de numire ca „mare șef”. Roescu, tacit, a recunoscut că Popescu i-a fost impus ca șef de către Vețeleanu și Gutău. Marea supărare a celor de la termoficare asta era, că în condițiile în care oamenii pleacă se înființează posturi de șefi și nu de muncitori de care este nevoie și mai sunt și cu dedicație.

Toată secția termoficare știe că „Popescu are relații la Primărie, este omul lui Vețeleanu și Gutău, vrea să fie șef de mai bine de un an, face pe șeful tot de atâta timp, dar este slab pregătit și nu știe nici dimensiunea la o țeavă. Observăm că e nevoie de șefi, șefi peste șefi, că doar șefii mai contează în ziua de astăzi, lor li se măresc salariile, lor li se pun sporuri, noi muncim ca proștii și nici măcar nu avem în fișa postului ceea ce trebuie să facem. Angajații amenință că pun cheile pe masă pentru că ei nu-l vor recunoaște de șef pe unul ca Popescu. Dar, pentru mai multe explicații redăm mai jos o parte din discuțiile purtate la ședința de vineri.

Roescu Ion: „s-a luat decizia ca orașul să fie împărțit. Partea de termoficare din oraș să fie împărțită pe zone și fiecare zonă câte un șef de secție care să se ocupe de zona respectivă în vederea eficientizării activității, pentru că e clar că sunt foarte multe probleme. Urmează să vină și cei 17,2 milioane de euro fonduri europene pentru investiții în rețele. Primăria și Consiliul Județean au semnat anul trecut un contract, ei sunt beneficiarii acestui proiect.”

Angajații: „cu ce ne ajută pe noi cei doi șefi? Să mai avem un șef la 4 oameni? Politicul ne-a distrus. Am ajuns într-o situație în care nu mai avem bani de azi pe mâine. Șef de zona la 4 oameni… stau cu șeful la spate, pe 19 puncte termice…patru oameni din care doi șefi?”…

Roescu: „sunt licitații pe toate caietele de sarcini pentru lucrări de reabilitare pentru 10 km rețea secundară și 3 km de rețea primară, tot orașul va fi spart”.

Angajații: „cum să mai procedăm cu șefi peste șefi care unu ne trimite într-o parte, altul în altă parte, nu mai știm de cine să ascultăm și ce sarcini să îndeplinim. Te sună unul du-te colo, te suna celălalt du-te în cealaltă parte, cine e ăla de a zis așa, du-te unde te trimit eu, lasă-l pe ăla… deci noi suntem proștii proștilor.. noi cui ne subordonăm? O să plecăm noi și să rămână șefii. Am stat trei luni fără plată, stăm câte patru zile pe lună tot fără plată, s-au mărit salariile la unii, dar la noi nimic, o să iasă mai rău decât a fost… v-ați gândit la consecințe, cu numirile acestea? Știm bine cine i-a numit pe cei doi… știm… mai bine ne băgați muncitori, nu șefi, că de muncitori avem nevoie, șeful nu ne face reparațiile”…

Roescu: „și în secția centrală este același lucru. În fiecare zi ies cinci oameni și își depun cererea de pensionare, în afară de plecările voluntare și cu salariile compensatorii”.

Angajații: „au plecat atâția, dar la salarii nu ne-ați spus nimic, ați luat…ce știe domnul Popescu… nu știe o dimensiune de la o țeavă, nu știe nimic… e bătaie de joc, de muncitori avem nevoie nu de șefi. La noi nu s-a dat, s-a luat. Mergem pe minim pe economie, oamenii pleacă pentru că nu mai fac față, se încarcă atribuțiile, salariul este același, ni se impune să mai luăm și fără plată, unii au sporuri unii nu, dar ni se impune ce să facem…Popescu a fost promovat, salariu i-a fost mărit, dar Popescu nu știe nimic, nu știe meserie, ne întreabă pe noi…știți care este situația noastră? Avem minim pe economie, muncim peste cât trebuie și să mai vină și ăla și să își bată joc de noi… nu înțelegeți că Popescu vrea să fie șef? Ce să mai discutăm? Aici lupta e între el și noi. Noi suntem la mijloc”.

Roescu: „lucrurile vor fi reglementate că nu putem merge în scandal și în balamuc. Știu că toți vor să fie șefi, dar să nu răspunde nimeni de nimic”.

Angajații s-au plâns inclusiv de condițiile în care muncesc: „instalațiile sunt vechi, centralele pică mereu pentru că se oprește curentul tot timpul, pompele au probleme, au pierderi ascunse pe care nu le pot găsi, au și centrale manuale și câte și mai câte”.

„Popescu dacă stă trei luni de zile, intrăm în faliment și orașul iese în stradă. E pus de Gutău, dar nu știe nimic”. Inginerul Florica, pentru a mai liniștit puțin lucrurile, le explică cum termoficarea este împărțită mai nou pe zone: „ partea de Nord o ia Linteș și cu contorii, partea de Sud o ia Brănescu și cu Olănești, Călimănești, Copăcelul, iar Popescu o să răspundă de toate lucrările de reparații”.

Angajații au început să râdă, susținând că „Popescu nu are nicio legătură cu lucrările, este depășit de situație, el se laudă doar că are relații la Primărie. De peste un an de zile face pe șeful, dar nu a fost șef. Acum a obținut și decizia de „mare șef”. O să fie un scandal și mai mare, o să vedeți că o să ne punem cheile pe masă, să stea șefii să muncească, ăia care se laudă că au relații la Primărie. Să ne rezolve atunci facturile pe care Primăria nu le-a plătit de doi ani de zile. Totul e politic. Popescu a venit și a vorbit în numele lui Vețeleanu… cine este el… ce reprezintă el…ce autoritate are el asupra noastră…”,….și ședința se termină.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.