230 total views

Vineri, pe la orele prânzului, preşedintele PDL Vâlcea, domnul Romulus Bulacu, a luat prin surprindere presa locală anunţând cu mare pompă desfiinţarea Organizaţiei Municipale şi pe cale de consecinţă, lăsarea “în şah” a fostului lider Romeo Rădulescu.

Ce s-a întâmplat vineri, reprezintă de fapt, finalul unei relaţii extrem de tensionate care dăinuia la PDL Vâlcea de prin 2010. “Greii” PDL Vâlcea, grupaţi în jurul lui Bulacu şi Vâlcu şi-au luat revanşa faţă de “imberbul” Romeo Rădulescu, pentru atitudinea sa continuă de frondă. Apărut în echipa lui Mircia Gutău în 2008, Romeo Rădulescu a beneficiat de culoarul favorabil creat de acesta după încarcerarea sa. În 2010 la alegerile parţiale pentru Primăria Râmnicului, în sprijinul lui Romeo Rădulescu, au venit pe rând atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi premierul Emil Boc, iar din locul de retinere, Mircia Gutău a trimis o scrisoare vâlcenilor prin care recomanda alegerea acestuia în funcţia de primar. Acest sprijin masiv i-a creat lui Romeo Rădulescu impresia că poate să fie numărul unul al Organizaţiei Judeţene, neţinând cont de reacţia pe care o pot avea cei care au pus la Vâlcea bazele PDL-ului, respectiv, Romulus Bulacu şi Sami Vâlcu. Iar aceştia au reacţionat vineri, profitând de faptul că Organizaţia Municipală PDL Vâlcea a înregistrat un scor mic, spre foarte mic, la alegerile europarlamentare din “Duminica Orbului”.

“Qui prodest!?” Aşa ziceau latinii când se întrebau “cui foloseşte!?”. Dizolvarea Organizaţiei Municipale, în plin avânt informaţional, referitor la fuziunea dintre PNL şi PDL, nu poate fi de bun augur pentru pdl-işti. Dizolvarea structurii municipale şi încercarea de încropire a unei noi organizaţii cu aceiaşi oameni, pare din start o acţiune sortită eşecului. Cu ce sunt mai buni membrii Organizaţiei PDL Râmnicu Vâlcea realeşi acum, decât aceiaşi membrii dizolvaţi ieri? Cum au gândit “strategii de imagine” ai PDL Vâlcea resetarea Organizaţiei Municipale? Pentru că dacă s-ar fi uitat în dex-ul limbii române şi ar mai fi avut şi câteva cunoştinţe de IT ar fi văzut că termenul induce şi o idee de uzură a materialului cu care se lucrează. Lui Romeo Rădulescu i s-a confecţionat în acest moment o aură de “martir”. Apare de neînţeles, cum un om tânăr, primar timp de doi ani al Municipiului Ramnicu Valcea şi deputat în Parlamentul României în prezent, poate fi debarcat în baza unor rezultate care au reprezentat în continuare un vot de blam pentru PDL. A te face că nu observi că electoratul nu doreşte să mai acorde votul formaţiunii pe care o conduci şi încerci să escamotezi acest lucru prin sancţionarea unui lider al partidului, reprezentativ în opinia noastră, înseamnă să nu aplici o politică reală bazată pe ceea ce se întâmplă în prezent la nivelul acestei ţări.

Romeo Rădulescu are ca orice om destule puncte slabe, dar în momentul în care eşti în opoziţie, genul acesta de reglări de conturi nu face altceva decât să slăbească credinţa membrilor de partid in echipa de conducere.
Ori este de ştiut faptul că, perioadele de opoziţie sunt întotdeauna mai greu de suportat de către membrii, decât perioadele în care partidul este la putere.

Credem că din această luptă internă de la Vâlcea, de câştigat are numai PMP-ul care se poate îmbogăţi cu întreaga echipă a lui Romeo Rădulescu, acesta fiind un fan al noului preşedinte al PMP, Elena Udrea. Numai că în acest caz, din schemă la PMP Vâlcea s-ar putea să sară Marian Mirea.

Staţi pe aproape, să nu pierdeţi!…

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.