388 total views

O nouă adresă a fost depusă la Registratura Primăriei în atenția consilierilor locali dar și a primarului Mircia Gutău.

descarcă – Proiect modificare HCL nr 26

Comitetul de Părinți nu renunță și luptă cu tot ce au la îndemână să existe în anul școlar 2017-2018, și nu numai, ca și grădiniță cu program normal în locația actuală. După ce au dus tot greul singuri, din ianuarie și până în prezent, autoritățile locale total dezinteresate de rezolvarea situației, fiindu-le alături și sprijinindu-i necondiționat doar publicația noastră, prin prezentarea situației prin articole scrise și publicate (deși autoritățile locale se vaită că este exagerat de multă presă), în continuare observăm cum cu o nesimțire crasă autoritățile locale continuă să își bată joc de cei 62 de copii ai Grădiniței nr. 7 Nord.

Să începem cu raportul care stă la baza proiectului de hotărâre ”privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 26 din 2017 referitoare la aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Râmnicu Vâlcea pentru anul școlar 2017-2018”, unde se specifică  – ”…ulterior, prin adresa nr. 6681/24.05.2017, înregistrată la Primăria Râmnicu Vâlcea, Instituția Prefectului  – județul Vâlcea, ne-a solicitat reanalizarea Hotărârii nr. 26 din 2017, întrucât în rețeaua școlară nu se regăsește Grădinița cu program normal nr.7. De asemenea, prin adresa nr. 3102/30.05.2017, înregistrată la Primăria Râmnicu Vâlcea, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea ne-a comunicat faptul că, în urma discuțiilor ce au avut loc în Consiliul de Administrație al IȘJ, ar fi oportun să fie modificată Hotărârea nr. 26 prin menționarea statutului viitor al Grădiniței cu program normal nr.7 într-una din următoarele modalități

– absorbirea G.P.N. nr.7 de către G.P.P.. Nord 1 – în cazul desființării sale

sau

– transformarea sa în structura G.P.P. Nord 1, în cazul menținerii sale în rețeaua școlară a municipiului Râmnicu Vâlcea pentru anul școlar 2017-2018”

Analizând cele scrise în raportul cu pricina, precizăm că cele menționate de noi, în nenumăratele articole de presă, demonstrează că sunt cât se poate de reale intențiile cuplului Gutău-Bica. Am scris, s-au făcut adrese peste adrese către instituțiile locale – Prefectură, Primărie, IȘJ, adrese către Guvern și chiar Președinție, reprezentantul Comitetului de Părinți a venit în ședință de CL, toate aceste demersuri au avut la bază o singură dorință – de a reintroduce în rețeaua școlară 2017-2018 Grădinița nr.7, nimic altceva. Nici Gutău și nici Andra Bică nu au avut urechi să audă și ochi să vadă ”greșeala pe care intenționat au făcut-o”, necrezând o clipă că cineva se va sezisa și jocul lor în a desființa sau a muta după bunul plac grădinițele (vizate fiind clădirile), așa cum vor, va fi dat peste cap. Nesimțirea este semnalizată într-un mod grosolan, când tu reperezentantul IȘJ – Andra Bica – spui că ”ar fi oportun să fie modificată Hotărârea nr. 26”.  Oare adresele, stimată doamnă, ce vă solicitau încă din luna februarie, să vă duceți la plimbare? Nu! Vă solicitau modificarea pe care acum veniți să “ne-o bagați pe gât” ca fiind oportună. Rușine să vă fie! Bătaie de joc! S-a introdus acțiune în instanță ca să faceți acest lucru.

Se pare că nici sensul cuvintelor nu-l stăpâniți, făcând astfel mari confuzii băgând totul și mai în ceață decât este. Cum e posibil să spuneți absorbire în cazul desființării sau transformare în cazul menținerii? Cum poți să absorbi ceva ce desființezi sau să transformi în caz că menți? Grădiniței nr.7 îi schimbați adresa de funcționare, doar atât. Ea ca și unitate de învățământ rămâne și este reintrodusă în rețeaua școlară pentru că s-a câștigat acest lucru în instanță și nu din motivele care ar fi trebuit, adică să reparați ”ceea ce ați greșit”. Chiar dvs. ne-ați declarat că  – ”absorție este atunci când o unitate este pur și simplu absorbită de una mai mare”, iar ”desființare este atunci când toate cadrele didactice şi toţi elevii se pot duce prin alegere la alte unităţi şcolare. Deci, este total greșită asocierea cuvintelor pentru că nu putem absorbi în cazul unei desființări, iar transformarea în cazul menținerii, nici atât! Mai rău este că reprezentanții primăriei au aprobat scriind asta într-un raport ce stă la baza unui proiect de hotărâri ce va sta la baza unei Hotărâri.

Ce a cerut Comitetul de Părinți

Pentru că motivarea nu este redactată și astfel nu se știe exact conținutul acesteia, minuta de ședință fiind insuficientă pentru luare de decizii, nu se poate supune aprobării Consiliului Local absolut nici o altă modifare pentru ceea ce este încă în litigiu. Astfel, ”se solicită retragerea de pe ordinea de zi a ședinței CL, stabilită a se desfășura în data de 30 iunie, cu începere de la orele 11.00, punctul 19 – Proiect de Hotărâre privind modificarea și completarea HCL nr. 26 din 2017 referitoare la aprobarea rețelei școlare pentru anul 2017-2018, vizând grădinița nr. 7 și să se amâne discutarea sa până la clarificarea pe deplin a situației juridice, având în vedere faptul că există un litigiu pe rolul Tribunalului Vâlcea ce face obiectul dosarului nr. 1862/90/2017 în care doar s-a pronunțat completul de judecată, motivarea nefiind rdactată și comunicată. Consider că se impune aflarea considerentelor hotărâri judecătorești, motivarea acesteia constituie suportul necesar al dispozitivului și din acestă cauză nu poate fi disociată de aceasta din urmă”.

Paula Fârtățescu și Petre Cazan emit și semnează documente neconforme cu realitatea!

În timp ce Gutău se laudă că nu va face recurs pentru că soluția îi este favorabilă, juristul primăriei depune la instanță documente neverificate. Vă facem cunoscut câteva paragrafe din Întâmpinarea depusă de acesta la ”Dosarul Primăria Râmnicu Vâlcea – Grădinița 7

”…referitor la alegațiile contestatoarei privind costurile cu întreținerea grădiniței ca fiind infime pentru bugetul municipalității, ridicându-se la maxim 1500-2000 lei/lună, incluzând și costurile cu încălzirea, arătăm faptul că așa cum rezultă din documentele pe care le atașăm prezentei, din evidența contabilă a Liceului Sanitar Antim Ivireanu, unitatea în subordinea căreia se află Grădinița nr. 7, rezultă că suma la care se ridică cheltuielile materiale aferente acestei structuri este de 23660,82 lei pentru  anul 2016”

Liceul Sanitar Antim Ivireanu emite și trimite lista ce cuprinde ” Cote cheltuieli – plăți – an 2016 grădinița cu program normal din Calea lui Traian 178 – structura liceului Sanitar Antim Ivireanu Râmnicu Vâlcea” , iar juristul primăriei, Petre Cazan cu siguranță nici măcar nu s-a uitat pe ea. Mai mult, această listă emisă în bătaie de joc, total eronată și nejustificată, este semnată de patru indivizi care au semnat ca primarul – Rus Bogdan, administrator – Iordăchescu Ioan, contabil șef – Predescu Mihaela, consilier juridic și bineînțeles directorul Liecului Sanitar Antim Ivireanu – Paula Fîrtățescu. Unul, dar nici măcar unul, nu a văzut sau nu a vrut să vadă că lista este una neconformă cu realitatea. Această listă emisă în bătaie de joc este APROBATĂ și trimisă INSTANȚEI de către  JURISTUL primăriei. Grav, domnilor! Foarte grav! Aici nu putem vorbi de eroare umană, cum spune Andra Bica, ci putem vorbi de intenția inducerii în eroare a unei instanțe de judecată și pe toți cei implicați în acest caz, inclusiv Mircia Gutău și Andra Bica.

Asta înseamnă să fi dezinteresat total și să te lași pe mâna unor incompetenți, te faci de râs!

Lista despre care se face vorbire în articol și la care am mai făcut referire și într-un alt articol că o vom publica, pentru a nu ocupa prea mult spațiu, o vom publica într-un articol special! Credeți-ne, merită!

 

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.