278 total views

Astăzi Ceauşescu, dacă ar mai fi trăit, ar fi împlinit vârsta de 97 de ani. La 26 de ani de la moartea sa, primită prin execuţie, o parte din populaţie a început să regrete.

Pe vremea lui Ceauşescu toată lumea se descurca şi avea un loc de muncă asigurat, majoritatea copiilor se ţineau de şcoală, erau educaţi şi cu bun simţ. La televizor nu vedeam atâtea certuri şi scandaluri politice, violuri, tineri care-şi pun capăt zilelor, exagerat de multe accidente, etc.

Pe vremea lui Ceauşescu fiecare avea câte o ocupaţie – tinerii învăţau, adulţii munceau şi pensionarii creşteau nepoţii. Internet, fast food, telefoane mobile, computere personale, maşini electrice – acestea sunt imperativele epocii pe care o trăim. Cine ar fi crezut că vor avea loc atâtea schimbări într-o perioadă relativ scurtă de timp? Pentru a ne da seama de evoluţia omenirii, să ne amintim doar că, la zece ani, viitorul lider comunist al României, nu avea cu ce se încălţa şi mergea desculţ la şcoală.

Probabil că acesta a fost un motiv important pentru a deveni cizmar. A fost un om mare care a vrut să facă multe , dar au fost alţii care i-au pus beţe în roate. Nu avea el habar că lumea stătea pe străzi şi asta ar fi bine să îi întrebaţi pe cei bătrâni… oricum ar fi fost, rău sau bun, nu trebuia să fie executat şi îngropat ca un câine.

A fost un om care a murit demn de ceea ce a făcut din ţara asta, păcat că alţii în 25 de ani au făcut-o praf. Şi ca să ştie şi restul, Ceauşescu scăpase ţara de datorii (martie ’89) când a pornit revoluţia. Deci, poate era un alt început… vă las şi pe voi să gândiţi, tiran/ netiran a făcut multe pentru noi cei de ieri, de azi şi de mâine!

 

Acum am 40 de ani deci, îmi aduc aminte bine de regimul Ceauşescu…de cozile la pâine, de cozi la raţie, la butelii, practic la orice! Din punctul ăsta de vedere a fost greu şi urât, dar să nu uităm că tot ceea ce avem acum, baraje, străzi, canale, porturi, fabrici, şi multe altele, iar cei de acum, în loc să facă ceva pentru ţară, fac pentru ei şi buzunarele lor, şi nimic pentru ţară !!! Era mai mult respect pentru cei din jur, pentru autorităţi, pentru medici, profesori, erau locuri de muncă…nu regret regimul, dar nu îmi place nici unde şi cum suntem acum !!!

Nicolae Ceauşescu (n. 26 ianuarie 1918, Scorniceşti – d. 25 decembrie 1989, Târgovişte) a fost un om politic comunist român, Secretar General al Partidului Comunist Român, Şeful de Stat al Republicii Socialiste România din 1967 pâna la căderea regimului comunist, survenit în 22 decembrie 1989. La 22 decembrie 1989, printr-un decret al CFSN semnat de Ion Iliescu, a fost constituit Tribunalul Militar Excepţional. La 25 decembrie 1989, soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost judecaţi în cadrul unui proces sumar de acest tribunal, condamnaţi la moarte şi executaţi la câteva minute după pronunţarea sentinţei.

Ceauşescu a fost la conducerea României în perioada 1965—1989.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.