1,638 total views

…ce „lider” politic este consilierul local Gheorghiu Andrei. Prima ieșire publică despre cine/ce este USR la Vâlcea a fost a unor oameni care au pus umărul la formarea acestui partid care a înșelat o țară întreagă.

Au criticat de fapt modul în care este coordonat de Andrei Gheorghiu, dar și cenzura și abuzul de care acesta a dat dovadă, fiind „lider”. Ultimul mesaj public împotriva USR/Gheorghiu aparține lui Bogdan Neagu, un tip care a crezut în acest partid, mult timp, poate mai mult decât în familia lui. A pus suflet, a muncit, a garantat și a apărat și susținut oameni pe care nu îi mai recunoaște.

„USR la Vâlcea o mare dezamagire…. Am pus suflet, am muncit, am garantat, am apărat și susținut niște oameni pe care astăzi nu îi mai recunosc…. În urma articolelor apărute în presă astăzi sunt sincer stupefiat…. Sunt fapte pe care nu le-am știut până azi…. Niciunul, dar niciunul dintre cei menționați în articolele de la Adrian Pană și de la alte publicații nu merită și nici nu mai doresc să fie asociați cu mine sau cu imaginea mea….ÎMI CER SCUZE TUTUROR VÂLCENILOR CăRORA LE-AM GARANTAT CĂ USR LA VÂLCEA ESTE ALTFEL….. ÎMI CER SCUZE TUTUROR PE CARE I-AM DEZAMĂGIT INDIRECT DATORITĂ ACȚIUNILOR CARE AU FOST FĂCUTE FĂRĂ CA EU SĂ ȘTIU….ÎNCĂ ODATĂ M-AM ARS CU ÎNCREDEREA MEA OARBĂ ÎN OAMENI….”, a explicat Bogdan Neagu pe contu-i personal de Fb, în urmă cu doar 3 (trei) săptămâni.

Astăzi a fost rândul primarului Gutău să spună public cât de dezamăgit este de consilierul local Gheorghiu Andrei, pe care evident l-a scos din joc. Gutău nu a ieșit public să se vaite, nu e genul lui victimizarea, el a spus clar că „alesul” a pierdut tot ce a câștigat de la el și nu numai.

Precizarea edilului…

„Sunt mâhnit (și surprins, totodată) că domnul viceprimar Andrei Gheorghiu nu reușește să se debaraseze de calitatea de lider politic și să încerce să învețe ceva mai multă administrație. Adică să-și însușească faptul că în acest domeniu, orice idee trebuie trecută prin „furcile caudine” ale specialiștilor și doar dacă întrunește toate condițiile legale poate să ajungă pe masa consilierilor.

I-am arătat domnului Gheorghiu toată deschiderea față de ideea prezentată privind Schema de ajutor de minimis pentru acordarea de facilități fiscale persoanelor juridice pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023, dar ca orice propunere, indiferent de către cine este înaintată, ea trebuie avizată de specialiști în domeniu, drept urmare, am cerut punctul de vedere al directorului Direcției Economico-Financiare, al secretarului Primăriei și al consilierului pe probleme economice.

În urma analizei minuțioase a legislației europene referitoare la ajutoarele de minimis și a celei naționale din domeniul ajutorului de stat, al concurenței și privind Codul fiscal a rezultat că ajutorul de minimis se aplică, într-adevăr, până la 31 decembrie 2023, dar numai pentru investiții eligibile noi care să fie finalizate până la data de 31.12.2022 – adică peste o lună și jumătate! Ori schema de ajutor de minimis propusă de viceprimarul Gheorghiu menționa că solicitările privind acordarea de facilități să se înregistreze la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea până la data de 28.02.2023, ceea ce ar presupune ca acestea să fie acordate începând cu anul următor, adică de la 1 ianuarie 2024, deci după expirarea perioadei de valabilitate a ajutorului de minimis stabilit de Regulamentele Europene. Punctul de vedere rezultat din această analiză i-a fost comunicat viceprimarului Gheorghiu în data de 3 noiembrie.

În aceste condiții, să critici „administrația Gutău” (din care faci, de altfel, parte) pentru un pretins blocaj al unei inițiative gândită greșit și împotriva legilor, încă de la început, nu demonstrează decât că nu ești capabil să faci diferența între administrație și politică.

Sunt dezamăgit de comportamentul domnului Gheorghiu care nu a înțeles, încă, modul în care funcționează administrația locală”.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.