539 total views

Alegerile europarlamentare 2019 au fost un dezastru pentru PSD care se află într-un mare picaj. Nu avem de gând să facem, în cele ce urmează, o analiză a acestor alegeri. Are cine! Dorim să scoatem în evidență efectul negativ pe care l-a avut în această săptămână rezultatul foarte prost, obținut de PSD Vâlcea – formațiune politică susținută puternic de Mircia Gutău și alegătorii săi. Edilul ne asigura că „relația PER-PSD este una excelentă, vom avea un rezultat zdrobitor pe 26 mai”, numai că rezultatul „zdrobitor”, a fost pentru dumnealui.

După ce Mircia Gutău a remis un comunicat de presă în care jignește 11.700 de cetățeni care au dat votul USR-PLUS, după ce Rădulescu Constantin, liderul „pesede” Vâlcea, care nu mai contenește a-i mulțumi, în mod special, lui Mircia Gutău și echipei PER de la Vâlcea (de parcă ar mai fi pe undeva alți „periști” și noi nu știm, sâc!), a evaluat votul ca fiind „valul de ură generală”, au urmat jurnaliști care mai de care să le sară în ajutor celor doi edili cu articole mângâietoare.

Probabil teama că cei doi edili le vor tăia finanțarea, observând că au plătit bani grei pentru a obține un dezastru, au dorit să iasă în evidență în fața conducătorilor/sponsorilor, dându-le de înțeles că trebuie să aibă încredere în ei, la locale lucrurile vor sta altfel.

În opinia noastră, un „val de ură generală” i-a atins și pe jurnaliștii Guminski Traian și Letiția Lazăr, care au dorit să iasă în evidență cu un articol „beton”, probabil consideră ei. În evidența cui, poate vă întrebați? Vă spunem noi: a edililor Rădulescu-Gutău, că a cititorilor în nici un caz, cel puțin nu cu articolul mai jos redat.

Așadar, Guminski Traian, ostrovenar, a publicat în 2017 articolul cu titlul „Ostroveni este cartierul cel mai bolnav din Oltenia”, iar Letiția Lazăr, colega lui, pe 29 mai 2019, la doar trei zile de la aflarea rezultatului „zdrobitor” pentru cei doi edili, pe la orele 23:42 nu avea ce face și s-a gândit că ar fi foarte potrivit să republice acest articol pe contul personal (vezi foto atașat).

De ce? Simplu! Citind articolul veți observa că autoarea postării a dorit să aducă în atenția opiniei publice că rezultatul „zdrobitor” nu are relevanță și nu va afecta alegerile locale 2020, atât timp cât cetățenii cartierului Ostroveni, care au votat masiv USR-PLUS și PNL, sunt bolnavi fizic și psihic, sunt dependenți de jocuri de noroc, cartierul are cele mai multe prostituate (le-a numărat Traian pe toate, să nu spunem altceva), bărbații sunt clienți ai barurilor, cluburilor, restaurantelor, teraselor- când nu merg la cazinou sau femei ori că pensiile, banii trimiși din afară, salariile bugetarilor și banii câștigați de hackeri și prostituate – alimementează financiar viciile cetățenilor din acest cartier.

Autorul ostrovenar nu amintește în „analiza fantastică” despre școlile ori liceul din acest cartier, multitudinea de locuri de joacă în care Gutău a băgat o groaza de bani și la care ține foarte mult, grădinițe, cinematograf, Catedrala, bisericile, parcurile atât de iubite de edil, toate sunt invizibile pentru acești doi jurnaliști care nu văd realitatea, au o observație selectivă și în opinia lor Cartierul Ostroveni poate fi poreclit „Bronx-ul” Râmnicului (după renumitul cartier din New York).

Este foarte interesant cum pe bani publici cei doi jurnaliști își permit să analizeze situația socială și nu numai a unui întreg Cartier care, atenție!, l-a scos de fiecare dată primar pe Gutău Mircia!!! Și nu știm dacă autorul a analizat și alte cartiere, dar dacă a făcut-o și mai are astfel de articole…

Fără Cartierul Ostroveni, cel mai mare din oraș, Gutău Mircia, nu ar fi ieșit niciodată primar, iar cei doi au jignit exact cel mai important electorat din acest municipiu. Nu știm cu ce drept și-au permis acești ziariști să jignească cetățenii Cartierului Ostroveni catalogându-i astfel, dar știm că și noi vom ieși în evidență cu acest articol care va da ocazia ostrovenarilor să se decidă și mai bine cui dau votul la localele 2020.

Să ataci atât de dur votanții celui care te susține financiar, și aici facem referire strict la Gutău Mircia, asta demonstrează că muști mâna celui care te hrănește. Iar dacă Gutău Mircia acceptă și plătește astfel de jurnaliști, înseamnă că își merită soarta. Și se vede că pe mâna lor… mereu pierde și va pierde.

Nu-l acuzăm pe Gutău Mircia de comportamentul celor doi jurnaliști. Exclus! Dar acesta este efectul presei plătite. O presă care își arogă mai mult decât i s-a permis. Pentru că una este să faci articole laudative la adresa finanțatorului și alta este să îți permiți să jignești un cartier întreg crezând că dai bine în ochii acestuia. Una este ca jurnalist liber să publici articole care nu-i sunt pe plac edilului și alta este să publici, tu jurnalist plătit, articole în care-i jignești electoratul. Și cu toate astea, Gutău nu s-a dezis niciodată de aceste articole pe care sigur le-a citit când ele au fost publicate.

Cei doi fac parte din categoria jurnaliștilor care, publicând astfel de articole, îi fac mult rău. Dar, mai rău este că o fac fiind plătiți cu bani publici.

Articolul publicat

„Cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea are o populaţie de aproximativ 40 de mii de oameni. Raportat la numărul acestora următoarele date ne arată cât de bolnavă fizic şi psihic este această populaţie. În cartier există 11 farmacii din care una deschisă non stop şi toate au clienţi, 23 de cabinete de medici de familie, 12 cabinete medicale specializate, şase săli tip cazinou deschise non stop plus încă 8 săli de jocuri care conţin sloturi şi rulete şi 48 agenţii de pariuri.

Mai mult de jumătate din cartier suferă de dependenţa faţă de jocuri de noroc. Numărul pensionarilor şi al femeilor care pariază constant sau joacă la sloturi este în creştere. Şi cele mai importante case de pariuri şi multinaţionale care fac afaceri cu jocuri de noroc au reprezentanţe în acest cartier. Tot în Ostroveni se află şi cele mai multe prostituate din oraş dacă analizăm siteurile specializate de escorte. Această statistică ne arată de fapt cât de imbecilă este decizia guvernanţilor de a nu legaliza prostituţia. Când nu merg la doctor, farmacie, cazinou sau femei cei din Ostroveni sunt clienţi a peste 100 de mici baruri de cartier, a celor două cluburi, a restaurantelor şi teraselor. În tot cartierul mai există doar 3 croitorii şi două ateliere de cizmărie, plus o mulţime de magazine şi bănci. Nimeni nu produce direct în cartier. Pensiile, banii trimişi din afară de cei care lucrează în străinătate, salariile bugetarilor şi bani câştigaţi de hackeri şi prostituate alimentează financiar viciile cetăţenilor din acest cartier altădată plin de muncitori care lucrau pe Platforma Chimică, la UZUC, Vâlceana, CPL, HERVIL, CET, USG şi OLTCHIM.

Peste jumătate din populaţia cartierului este fumătoare, iar numărul mare de cafenele, dar şi de dozatoare de cafea stradale sau deţinute de mici chioşcuri completează imaginea despre vicioşii locuitori ai acestui cartier.”

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.