506 total views

În timp ce Constantin Rădulescu, șeful județului, este preocupat doar de imaginea infractorului Dragnea, nelipsând din ceafa acestuia atunci când dă interviuri televizate, drumurile județene ori naționale pe care le administrează i se rup punând în pericol traficul rutier care se poate solda cu victime omenești, dar el habar nu are.

Este incredibil cum toate autoritățile județene și locale nu observă realul pericol în care se află DN 64 pe ruta Râmnicu Vâlcea – Băile Olănești la km 134 unde drumul s-a rupt și a lăsat în aer conducta de apă (vezi foto). Conducta de gaze fiind vizibilă este și ea în pericol de avarie, se poate sparge provocând o explozie (vezi foto). Oricând noi precipitații abundente pot adânci catastrofa existentă la intrarea în stațiune prin alte alunecări de teren sau surparea drumului pe o porțiune mai mare decât este.

Îngânfare și incompetență marca Rădulescu

De trei luni de zile șeful județului nu este în stare să rezolve problema drumului rupt din stațiunea Băile Olănești nefăcând lobby la Guvern ori minister. Așadar, vina majoră pentru care porțiunea de drum național avariată pe sensul de mers către Olănești se află într-o stare foarte avansată de degradare îi aparține lui Constantin Rădulescu, cel mai slab președinte al Consiliului Județean Vâlcea din istoria postdecembristă. Acest angajat din fruntea județului care este subalternul primarului Mircia Gutău, rânjește în pozele false mediatizate intens în loc să doarmă pe preșul Guvernului pentru a rezolva situația, iar turiștii, dar mai ales localnicii, să tranziteze stațiunea în maximă siguranță. Ne afișăm pe la toate sindrofiile, nu care cumva să omitem vreuna, dar de siguranța cetățeanului uităm cu desăvârșire pentru că de fapt nu ne interesează. De ei nu este nevoie decât din patru în patru ani. În rest Dumnezeu cu mila. Mai importante sunt fâțâielile prin fața camerelor de luat vederi care nici măcar nu au mesaje constructive pentru județ, ci doar vorbe goale fără valoare și promisiuni deșarte.

 

Prefectul județului depășit de situație

La fel de vinovat se face și prefectul Marin care în loc să anunțe stare de urgență și să solicite tot de urgență aparatului de specialitate întocmirea unui proiect de hotărâre pe care să-l înainteze Guvernului și în baza căruia să fie alocate fondurile necesare reparării drumului distrus urmare a calamităților din luna martie, acesta face adrese doar către Direcția de Drumuri Naționale Craiova, din spusele edilului de Olănești. Ori acest lucru îi revine doar lui Rădulescu, domnule prefect. Dumneavoastră aveați obligația să întocmiți documentele oficiale pentru stare de urgență și solicitare de fonduri, iar astăzi cu siguranță lucrurile stăteau altfel.

 

Prală Ștefan incompetentul din ABA Olt

Găsim și aici aceeași situație ca la prefect și anume, mecanicul șef din fruntea Administrației Bazinale de Apă Olt avea obligația să intervină de urgență pe pârâul Olănești pe care îl are în administrare și să dispună de un minim de intervenție. Există un buget pe situații de urgență pe care domnia sa îl are la dispoziție și putea interveni din primele ore ale tragicului eveniment, dar cu siguranță nu știe acest lucru. Se putea face o degajare totală sau parțială a albei pentru ca pârâul să tranziteze debitul în mod normal, pentru că în cazul unei alte ploi torențiale, pârâul fiind obturat are tendința să se ducă spre dreapta și să accentueze erodarea terasamentului, susțin specialiștii, iar toate acestea trebuiau efectuate de maximă urgență pentru a diminua cât de cât un potențial dezastru. Dar cu stupoare observăm că incompetența este la ea acasă atunci când vorbim despre cel care conduce această administrație.

 

Primarul navetist Vasilache

Domnule primar Vasilache, în egală măsură vă faceți vinovat de situația existentă pentru că nu ați făcut toate diligențele necesare rezolvării acestei situații în care se află orașul pe care îl păstoriți. Faptul că astăzi asistăm la un circ mediatizat în care promovați neputința și „strigați” ca cineva să vină să vă rezolve drumul rupt, ne lasă cu un gust amar. Din momentul în care drumul s-a rupt trebuia să dormiți pe preșul de la Consiliul Județean ori Prefectură până ce vă făceați auzit și situația în care vă aflați era remediată. Să nu uităm că cel care trebuia să vă ajute, dar iată că nu a făcut-o și nici nu o va face este chiar șeful dumneavoastră de partid, aceeași persoană din fruntea județului. Apropo, când stați la semafor și nu faceți nimic, la ce vă gândiți? 

 

Golumbeanu incompetentul din Regia olteniei

Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, Golumbeanu Dumitru Emanoil Alin care este finul liderului PSD Dolj Claudiu Manda dă dovadă și el de cea mai mare incompetență administrativă. Depășit de situație, acest acolit politic care vine, așa cum spun „apropiații”, la birou după ora 10.00 și pleacă în jurul prânzului după care nimeni nu mai are „acces” la domnia sa, nu a înțeles cât de gravă este situația în care se află orașul Băile Olănești din data de 15 martie 2018 când, în urma ploilor torențiale singura cale de acces către acest oraș – DN 64, la km 134 a fost grav afectată.

Ce nu știe acest „căpcăun” politic e că Băile Olănești este stațiunea vâlceană tranzitată 24 din 24 de ore și riscă în fiecare zi să rămână izolată. Domnule Golumbeanu înțelegeți că puteți fi la fel de vinovat în cazul în care lucrurile vor lua o altă întorsătură, ploi masive sunt anunțate în continuare, dezastrul se poate activa din clipă în clipă, în timp ce regia pe care absent o conduceți face licitație. Înțelegem că abia în 16 iulie s-ar deschide ofertele. Dar vor urma contestații și uite așa termenul de începere a lucrărilor poate ajunge și la jumatea lui august când stațiunea este tranzitată mai mult ca niciodată. Mai mult, perimetrul de semaforizare cu trecere doar pe o bandă se va extinde de la 50 m, cât este acum ruptura drumului, la cel puțin 1 km pe durata lucrărilor, creându-se astfel un foarte mare blocaj rutier în plin sezon turistic.

Concluzia?

Ne aflăm în fața unui posibil dezastru, iar autoritățile participă la evenimente și atât. Vai de noi cine ne conduce! Incompetența autorităților menționate vine din simplul fapt că aceștia nu cunosc legislația, într-un cuvânt, nu-și cunosc fișa postului. Habar nu au ce pot să facă și ce nu din funcțiile pe care le dețin doar POLITIC.

Rușine Constantin Rădulescu, Florian Marin, Ștefan Prală, Vasilache Sorin! O simplă ruptură de drum a fost suficientă pentru a se vedea capacitatea de activitate pe care o aveți. Oare știți câte drumuri din județ se mai află în aceeași situație?

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.