512 total views

După perioada de evaluare a ofertelor (verificare documente, analiză, solicitări de clarificari) depuse de cei doi participanţi – SC Cefin Trucks SRL  şi SC Anadolu Automobil Rom SRL, comisia de licitaţie a decis că acestea sunt corespunzatoare cu cerinţele documentaţiei de atribuire, departajarea făcându-se prin aplicarea criteriilor de atribuire. Întrucât oferta SC Cefin Trucks SRL a obţinut punctajul cel mai mare, a fost declarată câştigătoare. În cazul în care nu vor exista contestaţii, contractul, a cărui valoare este de 5.629.000 lei, fără TVA, urmează să fie încheiat şi semnat pe 9 mai 2013.

Opt autobuze  Golden Dragon

SC Cefin Trucks SRL este importatorul oficial în România al mărcii chineze de autobuze Golden Dragon. Autobuzele au o capacitate de 94 de locuri, din care 29 pe scaune, iar caroseria este prevăzută cu spaţiu pentru fotoliul rulant şi rampa manuală pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. Conform ofertelor tehnice prezentate, maşinile au o garanţie de 3 ani şi o durată de funcţionare de 12 ani, din care 8 ani de utilizare fără reparaţii generale.

Directorul general al SC ETA SA, Ion Popescu, a declarat că: “Cele 8 autobuze noi vor fi livrate în cel mult cinci luni de la semnarea contractului. Această achizţie a fost prevăzută prin planul  planului de management pe care l-am gândit şi propus Consiliului de Administraţie ca  prim pas pentru rentabilizarea activităţii societăţii- parcul auto are nevoie de o reînnoire, pentru că la ora actuală ne confruntăm cu cheltuieli mari cu carburanţii, piesele de schimb şi întreţinerea autobuzelor din cauza vechimii foarte mari a acestora. Din calculele noastre, e mai eficient din punct de vedere economic să achiţi  creditul şi dobanda pe o perioadă de cinci ani decat să acoperi în continuare cheltuielile de întreţinere pentru maşini învechite. Noile autobuze sunt cea mai bună soluţie pentru suma pe care am avut-o la dispoziţie din partea Consiliului Local al municipiului. Acest model de autobuz circulă deja în alte ţări europene – Italia, Germania, Finlanda. Autobuzele noi vor rezolva mai multe probleme – pe de o parte, confortul călătorilor şi calitatea transportului urban cresc considerabil, iar pe de altă parte, putem răspunde solicitărilor călătorilor noştri prin creşterea frecvenţei curselor şi înlocuirea microbuzelor pe traseele aglomerate.”

 

Distribuie

3 comentarii

  1. De acord cu George, banii puteau fi folosiți pentru combaterea saraciei in lume sau impotriva incalzirii globale sau pentru orice altceva.
    Daca George cârcotașu satului ar fi dependent de transportul public valcean sau copii lui ar fi nevoiti sa mearga la scoala cu autobuzele lu ETA ca altele nu ie, si-ar reconsidera afirmatiile.
    Apropo de gusturi, ca foamea arata deseurile celor de la ETA parcate in dorul lelii in mijlocul strazii pe Nicolae Titulescu in Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.