Loading

…cel care se bâlbâie și când citește de pe foaie numele invitaților la ședință, nu are activitate în instituția denumită Prefectură. Pe plan local, fiind reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul conduce serviciile publice deconcentrate și este extrem de atent la domeniile sensibile și nu numai.

Un prefect bun ar trebui să aibă experiență în administrație (zero experiență!), să fie un bun manager (nu a îndeplinit niciodată o astfel de funcție!), să știe bine legile, dar mai ales trebuie să știe că atunci când i se aduce mapa respectivele documente sunt în regulă.

Un prefect nu este reprezentantul Guvernului în teritoriu pentru a emite comunicate în care menționează că „vreau să mă asigur că spațiile oferă condiții de cazare decente”, pentru că nu asta e menirea lui!!! Acest individ, deși nu a fost testat profesional de nimeni, conduce prima instituție din județ! Interesant! Nu am auzit de audiențe, de conferințe de presă, de comunicare cu directorii deconcentratelor sau alte chestii interesante. Deși este ajutat de 2 subprefecți, în Prefectură este liniște și nu se întâmplă mai nimic cu efect public.

Așadar, Vâlcea are prefect pentru verificarea spațiilor de cazare pentru refugiați și nu pentru cetățeni. În opinia sa, prin fișa postului, el consideră că are obligația să viziteze personal locațiile pentru refugiați, în loc să se asigure că vâlcenii trăiesc ei în primul rând în condiții decente și apoi refugiații. Vâlcea este un județ cu probleme sociale de un nivel ridicat, dar prefectul sigur habar nu are. Avem cetățeni care nu au apă și curent, dar el vizitează locațiile, când de acest lucru ar putea să se îngrijească alți lucrători din prefectură. Vizitează „cortul solidarității” în loc să viziteze județul și să vadă cu ce probleme se confruntă cetățenii…

Prefectul de Vâlcea ori este rezultatul incompetenței celor de la București (politic vorbind!) ori a incompetenței cuiva din conducerea județeană! Așadar, înțelegem că PSD nu are oameni suficient de maturi încât să înțeleagă funcția de prefect și nici pregătiți profesional, chiar dacă nu au un nume cu rezonanță în județul nostru.

Am discutat cu reprezentanții autorităților locale pentru o coordonare eficientă a acțiunilor noastre. Vreau să mă asigur că spațiile oferă condiții de cazare decente. Gestionăm această situație, toate structurile cu atribuții în domeniu dau dovadă de implicare totală. Suntem în contact permanent. Colaborăm și identificăm cele mai bune soluții pentru cetățenii din Ucraina care fug din calea războiului și ar putea ajunge în județul Vâlcea. Voi continua să vizitez personal aceste locații, iar în zilele următoare….”, spune prefectul…

În loc de concluzii,

Cu Oprea prefect, județul este imperfect! Ținută zero!

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.