59 total views

Evenimentul ”Evaluării activității Instituției Prefectului și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, pentru anul 2017”, organizat în sala de evenimente a Consiliului Județean, la care au participat autoritățile locale, invitați ori inspectori și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, toți purtând ținuta militară, a lăsat în urmă multe discuții aprinse cu privire la prezența la masa invitaților de onoare a primarului Gutău Mircia.

Nu de mult, armata Română a organizat cel mai solemn moment din viața unui soldat – depunerea jurământului. Atunci, soldații s-au văzut nevoiți să depună jurământul de credință în fața unui prezidiu format din oficialități, în poziție centrală fiind Gutău Mircia, un infractor dovedit, condamnat definitiv și cu pedeapsa executată.

Am crezut că ați înțeles situația “delicată” în care v-ați aflat și dumneavoastră și restul participanților și pe viitor veți evita asemenea situații. La bilanțul ISU ați urcat, din nou, la prezidiu lângă prefectul județului si inspectorul șef- ISU.

Înțelegem domnule Gutău Mircia că sunteți un bun gospodar al orașului, un primar în stare să formeze o majoritate mai presus de ideologii politice doar pentru faptul că are nevoie de majoritate, capabil să facă din Consiliul Local o mică trupă de votaci și aplaudaci la comanda dumneavoastră. Și că ați făcut din cea mai mare parte a presei vâlcene o jucărie la comanda dumneavoastră. Dar, tocmai această înconjurare de yesmeni vă face vulnerabil, pentru că sunteți lipsit de consilieri de calitate, consilieri care să vă spună, fără nicio reținere, că la anumite evenimente NU TREBUIE SĂ PARTICIPAȚI.

Domnule Gutău Mircia, înțelegeți că nu sunteți și nu veți fi niciodată un exemplu de moralitate și onoare pentru societatea vâlceană, indiferent de audiența, de numărul de locuri de joacă inaugurate și indiferent de numărul de voturi primite.

ONOAREA nu se poate “răscumpăra” cu voturi, oricât de multe primiți.

În fața celor care poartă o uniformă militară, și care pun mai presus de propria persoană viețile semenilor lor, nu aveți dreptul moral să rostiți niciun cuvânt.

“Honor et Patria”, “Lex et Honor”, “Lex et Ordo”, “Justiția Est Fundamentum Regnorum” nu se vor tranșa niciodată la urme, nu se vor negocia și nu se vor atribui prin compromisuri.

Respectați acest sfat și o să ne fie mai bine, tuturor!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.