Varianta de lucru a administratorilor judiciari de la combinatul chimic prevede crearea unei noi companii cu „lipici” la investitori
Site-ul Ministerului Economiei a publicat luni, 03 iunie, documentul cuprinzând procedura de selecţie a ofertelor pentru privatizarea Oltchim. Varianta unui al doilea combinat chimic, funcţional, denumit Oltchim SPV este cea agreată de administratorii juridici Rominsolv şi BDO Business Restructuring. “Din structura actuală a Oltchim SA se desprinde o structură funcţională din punct de vedere tehnic şi productiv care va reprezenta Oltchim SPV, societate cu personalitate juridică distinctă de Oltchim SA. Oltchim SPV va fi o societate având ca asocit unic Oltchim SA-societate în insolvenţă, cu aport integral, constituit de aceasta din urmă, sub forma de aport în natură şi numerar. În schimbul activelor transferate la Oltchim SPV, Oltchim SA- societate în insolvenţă, va primi totalitatea părţilor sociale emise de Oltchim SPV. Având în vedere că asupra activului funcţional al Oltchim SA sunt constituite drepturi de garanţie mobiliară sau imobiliară, asupra părţilor sociale deţinute la Oltchim SPV se va constitui un drept de garanţie similar şi proporţional cu garanţia deţinută de fiecare creditor în parte”, se arată în document. Noua variantă de lucru a administratorilor judiciari ai combinatului chimic aruncă din nou umbra concedierilor masive asupra personalului rămas în cadrul Oltchim. Dacă în primă fază, concedierile au atins cifra de 900 de angajaţi, de data aceasta numărul celor trimişi acasă ar putea ajunge la 1100 de persoane. Printre primii puşi „pe liber” de administratorul Gheorghe Piperea se numără şi Constantin Roibu, fostul director general al combinatului vâlcean. Cel mult cinci secţii vor constitui noul Oltchim, restul combinatului urmând să ia, în timp, la decizia creditorilor, drumul fierului vechi.
Trei criterii de selecţie
Investitorii eligibili, pentru a intra la masa negocierilor pentru Oltchim SPV, trebuie să îndeplinească minim următoarele cerinţe:
– să activeze în industria chimică sau petrochimică, sau după caz, să reprezinte fonduri de investiţii sau instituţii financiare cu experienţă managerială şi/sau în industria chimică sau petrochimică;
– să prezinte cel puţin două scrisori de bonitate bancară emise de bănci de prim rang şi scrisori de recomandare semnate de parteneri cu experienţă bonitate similară de pe piaţa de profil;
– să depună scrisoare de intenţie pentru participarea la negocieri.
Termenii şi condiţiile finale ale tranzacţiei vor fi aprobate prin planul de reorganizare al Oltchim SA, care va fi supus aprobării creditorilor şi confirmării judecătorului sindic.
PRELUARE COMENTARIU DE PE PETITII ONLINE: http://www.petitieonline.com/forum/37932/start/4275
La aceasta ora, numarul de directori executivi in Oltchim este de 9 (ocupate 8 – pentru ca pana in acest moment nu a fost numit nimeni pe postul de Director General) si de directori (sefi divizie) operativi de 12; total 21 directori (sefi divizie).
Asta da reorganizare. Din Oltchim au fost disponibilizati si au plecat cca. 1.000 de salariati, respectiv cca. 33% din numarul total al acestora (din care cei mai multi personal muncitor) dar numarul de directori creste!
OLTCHIM “REORGANIZAT” IN INSOLVENTA, URMEAZA FALIMENTUL?
SEMNATI PETITIA “SALVATI OLTCHIM – ARPECHIM”: http://www.petitieonline.com/salvati_oltchim_si_arpechim