Loading

…Vasilache Sorin de la PSD este susținut, pe față, de Predescu și Rebenciuc, iar în spate de familia Tudor, proprietarii izvoarelor concesionate, dar și a unor suprafețe impresionante de terenuri din zonă. Sanda Lucia de la PER este susținută de Mircia Gutău și Ștefan Prală – interesul major, pentru ambele tabere politice, fiind cel din domeniul imobiliar – terenuri și clădiri pe care au pus ochii afaceriștii locali care acum sunt în concurență cu agentul imobiliar numărul 1 al municipiului Râmnicu Vâlcea, primarul Mircia Gutău.

De orașul din stațiunea vâlceană s-a ales praful sub mandatul pesedistului Vasilache Sorin, un individ care de peste 20 de ani este în administrația Olănești, dar cu implicare aproape zero. De facto, stațiunea a fost condusă, până acum, de Maria Tudor, care a reușit să o aducă în prag de sărăcie în timp ce ea a prosperat. Acum, un imbold puternic de a o conduce vine din partea edilului Mircia Gutău, care în patru ani, da, ar schimba fața tristă în care se află la ora actuală stațiunea, dar s-ar și împroprietări cu jumate din ea. Edilul nostru privește cu invidie la ce nu este al lui și mereu tânjește să-și însușească un lucru care aparține altuia.

Candidatul la funcția de primar din partea PER – Sanda Lucia – este cât se poate de evident că nu ar conduce nici ea orașul stațiune dacă ar ajunge pe scaunul de primar, ar uita de interesele cetățeanului, cum a uitat și Vasilache, și ar activa în folosul găștii ecologiste care o susține doar până-și vede interesul. Exemple în acest sens avem deja în alte localități din județ :

– Vlădești, pesedistul Adrian Cosac după ce a ajuns primar a pierdut respectul conducerii politice pentru că nu i-a făcut jocul, băgându-i pe gât mandatul de președinte la ADI Apa. Totul pentru a se ocupa mai puțin de comunitate, în speranța că va pierdere capital politic și în locul lui să se urce pe fotoliul de primar, din nou, Ghiță Sorin care, între noi fie vorba, nu mai poate ține pasul cu legislația europeană, oricât de mult ar vrea, dar sigur ar semna cu ochii închiși pentru afacerile imobiliare pe care Gutău a pus ochii și aici. Constantin Rădulescu a vândut partidul și și-a trădat primarii lăsându-l pe Gutău să-și pună candidați buni în localitățile importante și aproape de Râmnic, dar conduse foarte bine de primari PSD.

– Bujoreni, pesedistul Gheorghe Gîngu a avut aproape aceeași soartă ca a primarului Cosac, chiar dacă nu i s-a dat vreo asociație în administrare și chiar nu vrem să menționăm presiunile la care a fost supus în timpul mandatului, ba pentru una, ba pentru alta și astăzi îl vedem candidat de la altă formațiune politică, atât de mult i-a încurcat planurile liderului lui, Costică.

Am dat doar aceste două exemple fiind cunoscute de foarte mulți pentru a vedea cine vă cere votul. Ne oprim aici, deși ar mai fi destule alte exemple, dar nu înainte de a menționa că presiunile pentru cei doi au fost din partea alianței PSD-PER, Costică fiind de fapt angajatul lui Gutău și în nici un caz președintele județului.

Revenind la – Băile Olănești – vorbim despre un oraș stațiune care ocupa odată un loc fruntaș printre stațiunile balneoclimaterice din România, în ceea ce privește numărul de izvoare, dar acum s-a ales praful, Vasilache fiind extrem de certat cu munca și foarte bun prieten cu terasele sau lenevitul acasă. Dacă Vasilache s-a făcut și în legislația 2016 – 2020 că activează în folosul comunității, Sanda Lucia deși a fost consilier local în această administrație, a renunțat la demnitatea primită și acum o vedem dintr-o dată dornică de aceasta. Oare de ce? Ce interese au mânat-o să intre iar în joc deși l-a părăsit când intrase în el? Nu știm! Și nici nu ne interesează, cert este că Primăria nu este pentru ea, fără a se supăra pe noi, dar nu putem să dăm credit cuiva care a ajuns consilier local și apoi a renunțat, indiferent care a fost motivul și astăzi face jocul unui primar dublu condamnat pentru furt de la copii și mită pentru emitere de acte publice.

Izvoarele minerale de la Olănești au fost acaparate de familia afaceristului vâlcean Ion Tudor, un apropiat al guvernatorului Mugur Isărescu, printr-o inginerie girată de Dan Matei Agathon, ministrul turismului, la vremea respectivă. Astăzi, fiecare turist este obligat să achite o taxă de aprox. 15 lei pentru a avea acces în zona izvoarelor din stațiune. Totul a fost posibil cu acordul primarului Vasilache care a stat cu mâinile în buzunar, prejudiciind astfel bugetul local și ajutând privatul care prin inginerii patrimoniale și administrative și-a umplut buzunarele.

Așadar, sub mandatul pesedistului Vasilache, izvoarele stațiunii au fost confiscate de Maria Tudor, afacerist local și nu numai, care a pus taxă pe apa cu virtuți terapeurice. Ștrandul din Parcul Central a fost închis pentru a prospera centrul TISA SPA Resort, adică un privat, din nou bugetul local fiind prejudiciat. Opiniile turiștilor care au vizitat Olăneștiul, și în anii săi de glorie, susțin că imaginea de astăzi este una deprimantă, mulțumind majestății sale Maria Tudor că nu a pus taxă și pe aerul din stațiune sau pe priveliște.

Deci, pesedistul Vasilache care a lăsat ca apa minerală pentru tratamentul diverselor afecțiuni să fie pe cartelă, fapt ce a dus ca de la an la an numărul turiștilor să scadă considerabil, acum vrea unu nou mandat, susținut de Dan Predescu, patronul hotelului Stogu, dar și de Dan Rebenciuc, proprietarul centrului TISA SPA Resort și toți de Maria Tudor. În Olănești în timp ce acești afaceriști prosperă „proștii” sărăcesc, iar orașul suferă din toate punctele de vedere.

În Olănești nu există toalete publice, stațiunea e plină de câini vagabonzi, Parcul Central se betonează, lipsesc parcările publice, mai multe clădiri administrative sunt în paragină, cinematograful este o ruină. Mai mult, nici localnicii și nici turiștii nu au o cofetărie unde să poată servi o prăjitură, doamnele și domnișoarele nu au o frizerie sau un salon de cosmetică să se aranjeze dacă au un eveniment în acest oraș, nu au o cizmărie să-și repare un toc și multe alte lipsuri are această stațiune care „a murit” păstorită fiind de un Vasilache.

Stimabililor, pentru că nimic nu se poate face fără investiții serioase și fără o susținere reală din partea autorităților, acest oraș stațiune riscă să rămână în memoria turiștilor drept locul unde capitaliștii au confiscat ceea ce nici comuniștii n-au îndrăznit să monopolizeze.

Cetățeni ai orașului Băile Olănești

Un nou mandat pentru pesedistul Vasilache ar însemna falimentarea stațiunii, iar un mandat pentru candidatul PER – Sanda Lucia ar însemna o administrație condusă de facto de Mircia Gutău și gașca lui ecologistă care rade spațiul verde, în municipiu, și-l betonează.

TU, CETĂȚENE, SPUNE STOP ABUZURILOR!

VOTEAZĂ PENTRU VIITORUL COPIILOR TĂI SI NU PENTRU ÎMBOGĂȚIREA LOR! AJUNGE! VOTEAZĂ, PE 27 SEPTEMBRIE, SCHIMBAREA!!

ÎN DESCHIDERE  – MODERNIZAREA PARCULUI CENTRAL – BETOANE

AICI, IMAGINE ACTUALĂ DIN BĂILE OLĂNEȘTI – CLĂDIRE NETERMINATĂ DIN 2004 – CLINICĂ BALNEARĂ MEDICALĂ DE RECUPERARE ȘI REFACERE ÎN HOTEL DE 4 STELE – BENEFICIAR MARIA TUDOR – OARE CINE VREA SĂ O IA DE LA RÂMNICU VÂLCEA ȘI SĂ O FACĂ?

INTERESE IMOBILIARE – CLĂDIRI PRIVATE PĂRĂSITE –  

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.