111 total views

La final de an, primăriile vâlcene au început să facă o trecere în revistă a lucrărilor efectuate în cursul lui 2014 şi să puncteze principalele obiective pentru anul ce va veni. Primăria din Stroeşti a avut un an bogat în lucrări. Despre cele mai importante dintre ele ne-a vorbit chiar primarul Tudor Velcu Istocescu.

“În cursul acestui an, am depus în cele trei sesiuni din cadrul Gupului de Acţiune Horezu trei cereri de finanţare. Una dintre acestea, privind îmbunătăţirea serviciilor din Stroeşti, a fost finalizată de curând, mai precis, pe data de 15 noiembrie. Am renovat şi am dotat corespunzător Căminul Cultural din Stroeşti şi am modernizat terenul de sport. Toate aceste lucrări au totalizat 75.000 euro”, ne-a spus primarul comunei Stroeşti, Tudor Velcu Istocescu.
Dotarea serviciului public din cadrul Primăriei Stroeşti cu un buldoexcavator se află pe lista de priorităţi pentru anul 2015: „Pentru fluidizarea traficului rutier din comuna noastră avem nevoie de un buldoexcavator cu lamă de zăpadă, cu picor şi lamă de taluzare. Urmează ca în trei săptămâni caietul de sarcini să fie postat pe SEAP, după care va urma procurarea utilajului. Şi acest proiect se ridică la valoarea sumei de 75.000 euro.”
Îmbunătăţirea serviciilor în comuna Stroeşti va continua şi anul viitor cu renovarea Căminului Cultural din satul Dianu şi amenajarea a două spaţii de joacă pentru copiii din satele Cireşu şi Stroeşti. „Pentru acest de-al treilea proiect am fost deja în teren, am văzut cum se prezintă situaţia, iar zilele viitoare vom fi prezenţi la ADRP Sud-Vest Oltenia pentru a încheia contractul de finanţare”, a mai precizat primarul Stroeştiului.
Cu toate că s-au aşternut deja primii fulgi de nea, în comuna Stroeşti se lucrează asiduu la alimentarea cu apă potabilă din satul Dianu. „Termenul de finalizare al acestor lucrări este luna august a anului viitor. Valoarea de execuţie este de 11.500.000 lei. Proiectul a fost promovat pe HG 28/2013 şi a fost finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Pe aceeaşi hotărâre de Guvern am depus şi proiectul privind asfaltarea uliţei Tineretului din satul Stroeşti şi a uliţelor Boalda şi Măgura din satul Cireşu”, a conchis primarul Tudor Velcu Istocescu.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.