100 total views

Sfârşitul lunii mai a adus, pentru câteva primării ale judeţului Vâlcea, finalizarea unui demers şi anume, achiziţionarea de microbuze şcolare. Primării de comune, ca: Ioneşti, Galicea, Lungeşti, Amărăşti, Laloşu, Lăpuşata, Ştefăneşti, Creţeni sau Roeşti, de acum în colo, se vor descurca mult mai bine cu transportul şcolar. În acest sens, am stat de vorbă cu câţiva edili ai comunelor mai sus menţionate.

Primarul comunei Lungeşti, liberalul Tiberiu Costea, a ţinut să ne împărtăşească bucuria, care cu siguranţă, este şi a elevilor ce vor beneficia de transportul scolar, dar şi a părinţilor acestora.

“Am achiziţionat încă un microbuz şcolar pentru transport copii de 16+1 locuri. În vederea aerisirii orarului de traseu al primului microbuz, acesta duce la echilibrarea situaţiei din punct de vedere al orei matinale, la care copiii erau obligaţi să se trezească pentru ca singurul microbuz şcolar din dotare să facă faţă la transportul tuturor elevilor, către şcoala din centru. De asemenea, va mai fi folosit şi pentru transportul copiilor în zilele de sâmbătă şi duminică la concursurile şcolare, atât pe linie de învăţământ cât şi sportive. Datorită achiziţionării acestui microbuz, vom putea de acum înainte să organizăm şi excursii. Pentru început acestea se vor face special cu premianţii din fiecare clasă, atât de la învăţământul primar cât şi gimnazial. După aceea, vor fi duşi în excursie şi ceilalţi elevi, pentru a-i stimula şi determina să aibă performanţele dorite, atât de părinţi, cât şi de cadrele şcolare şi primărie”.

Comuna Amărăşti, condusă de pesedistul Drăghici Constantin, beneficiază la rândul ei, de aceeaşi achiziţie adică, un nou microbuz şcolar. Edilul este la fel de mulţumit pentru că în sfârşit a reuşit să finalizeze această achiziţie extrem de necesară pentru copii.

“Aveam unul, dar copiii trebuiau să se trezească prea de dimineaţă. Conform achiziţiei, microbuzul şcolar, deserveşte acum satele din partrea de nord a comunei, dar şi partea de sud, în aşa fel încât, transportul elevilor va începe la ora 7 şi până la ora 8, toţi copiii vor ajunge la timp la şcoală. Înainte, cursele cu singurul microbuz asigurau transportul tuturor elevilor, începând cu ora 6 dimineaţa. 120 de elevi şi preşcolari, de la şcoala din centru, se vor trezi de acum în colo, cu o oră mai târziu. Astfel, suntem cu toţii mulţumiţi, că am rezolvat această problemă, atât noi, executivul primăriei, cât şi copiii şi părinţii”.

Şi comuna Ioneşti beneficiază de acelaşi nou microbuz şcolar. L-am găsit pe viceprimarul comunei, Nicolae Rizea, în mijlocul unor lucrări ce se executau în faţa sediului Primăriei. Acesta ne-a spus că este la fel de bucuros de finalizarea acestui demers. La fel ca şi în celelalte comune, copiii din Ioneşti se vor bucura cu siguranţă de o ora în plus de somn.

 

 

Distribuie

Un comentariu

  1. Felicitari dlui primar Costea Tiberiu pt tot ce a realizat pina acum.Va avea si al doilea vot din partea mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.