Loading

Rectorul Politehnicii București, Mihnea Costoiu, a fost prezent miercuri, 3 aprilie, la Râmnicu Vâlcea, motivul vizitei fiind demersul de realizare a unei filiale în municipiul reședință de județ.

Rectorul Costoiu și primarul Gutău au inspectat terenul și clădirile de la limita cu comuna Vlădești, unde a funcționat Universitatea din Pitești (ce a fuzionat anul trecut cu Politehnica București), dar și campusul fostului liceu Oltchim. În acest context, se are în vedere stabilirea celei mai bune opțiuni pentru înființarea unei filiale în municipiul Râmnicu Vâlcea. După vizita administrativă din teren, a urmat o scurtă întâlnire la sediul Primăriei, la care a participat și președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Pe tot parcursul vizitei, rectorul a subliniat că „decizia strategică a Universității este aceea de a avea un pol de învățământ superior la Râmnicu Vâlcea”. În contextul în care vizita în Vâlcea a început la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice (cu care Politehnica București a dezvoltat în parteneriat HUB-ul Român de Hidrogen și Noi Tehnologii Energetice – RoHydroHub), dar și urmare a unor contacte avute anterior cu reprezentanți ai mediului de afaceri local, rectorul Mihnea Costoiu a menționat ca posibile specializări ale filialei locale, pe lângă IT, energetica și industria alimentară.

În perioada următoare, vor fi consultate companiile locale pentru a stabili necesarul forței de muncă specializate, astfel încât absolvenții viitoarei filiale locale a Politehnicii (inclusiv printr-o pregătire de tip dual), să-și găsească fără probleme locuri de muncă bine remunerate.

În discursul său, primarul Mircia Gutău i-a mulțumit rectorului Mihnea Costoiu pentru acest adevărat tur de forță de mai multe ore prin tot municipiul. Edilul și-a arătat deschiderea totală pentru orice variantă care să ducă la înființarea unei filiale a Universității Politehnicii la Râmnicu Vâlcea, considerând acest obiectiv drept un câștig formidabil.

„Cât voi fi primar, voi face tot posibilul ca acest obiectiv să fie îndeplinit!”, adaugă Gutău

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.