152 total views

Până la promulgarea Codului Silvic, primarul din Boişoara a luat-o înaintea parlamentarilor. El a obţinut ultima hotărâre judecătorească executorie, prin care Obştei de Mojneni Boişoara-Găujani îi este interzis să mai exploateze şi să mai valorifice masa lemnoasă până la soluţionarea pe fond a proceselor în care tenacele primar Gheorghe Nicolae, în calitate de preşedinte al Comisiei Locale de Fond Funciar Boişoara, a solicitat instanţelor anularea pe motive de nelegalitate a titlurilor de proprietate prin care aproape 6 mii de hectare de pădure şi păşune, de pe raza comunei Boişoara, au fost atribuite în proprietate acestei forme asociative (ds.civ.nr.2014/198/2013 şi 2015/198/2013).

Implicaţiile hotărârii instanţei de la Brezoi sunt cu totul şi cu totul deosebite. Readuce în atenţie modul în care s-a făcut retrocedarea şi constituirea ori reconstituirea drepturilor de proprietate în ceea ce priveşte fondul forestier din nordul judeţului Vâlcea şi indică o toleranţă zero a magistraţilor faţă de orice posibile fraude în acest proces, chiar dacă ele s-au produs cu mulţi ani înainte. Este un semnal privind schimbarea radicală de atitudini a instituţiilor statului faţă de patrimoniul obştesc şi nu în ultimul rând, este o atenţionare fermă către Primării, Comisii Locale şi Judeţene de Fond Funciar cu privire la modul inacceptabil de tolerant în care s-au făcut retrocedările către persoane juridice sau fizice, mai mult sau mai puţin îndreptăţite.
După acest eveniment, cu siguranţă multor foşti sau alctuali diriguitori ai “treburilor din lăutru” le cam tâţâie hainele din partea inferioară a corpului. Aşteptăm cu interes care va fi decizia definitivă stabilită de instanţe în urma căilor de atac. Vor confirma ele voinţa de justiţie reparatorie? ( George Danielescu)

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.