Loading

Exces de zel în cazul muncitorilor care fac lucrările de asfaltare în cartierul Ostroveni din municipiul Râmnicu Vâlcea. Ploile torenţiale de miercuri 26 şi joi 27 iunie, nu i-au împiedicat să toarne asfalt în parcarea Bulevardului Tineretului nr. 14.

Chiar dacă afară turna cu găleata, muncitorii şi-au văzut de treaba lor, în timp ce locatarii i-au filmat şi fotografiat. Fiind întrebaţi de oamenii din zonă şi de reprezentanţii presei, de ce toarnă asfalt pe ploaie că lucrarea nu va ţine, muncitorii au refuzat să comenteze. „Nu e normal ce fac, dar se pare că băieţii sunt de meserie. Nu cred că asfaltul va ţine mai mult de şase luni”, a declarat Virgil Popescu, locatar.  Un alt râmnicean, precizează, că numai la noi în România se fac lucrările de mântuială. „Trebuie să se ţină cont de vreme. Se toarnă direct în apă şi nici nu e uniform. Nu ştiu cât va rezista acest asfalt, probabil că se va fărâmiţa. Numai la noi se fac asfaltările pe ploi, zăpadă, îngheţ, cu lopata şi butelia. În afară nu există aşa ceva”, a spus Marius Vega.
„Primăria prin ADP răspunde de aceste lucrări”
Lucrările sunt executate de firma Delta ACM cu care Primăria Râmnicului are contract. Laurenţiu Teodorescu, directorul Administrării Domeniului Public (ADP) spune că asfaltul s-a turnat la o temperatură de 170 de grade şi nu vor fi probleme din cauza ploii. „Când vine maşina cu asfalt de la Balş se toarnă, chiar dacă plouă.  Asfaltul dintr-o maşină valorează 10.000 de lei şi el trebuie turnat, nefiind folosit nu mai avem ce să facem cu el. Apa s-a îndepărtat din zona în care s-a asfaltat şi primăria prin ADP răspunde de aceste lucrări. Mai mult, în contractul care există între primărie şi Delta ACM e prevăzut un termen de garanţie al lucrărilor, şi o clauză prin care firma se obligă să refacă asfaltarea pe banii ei dacă covorul nu rezistă”, explică Laurenţiu Teodorescu. Un specialist din Râmnic, care a lucrat ani buni în domeniu şi a refuzat să îşi dea numele, pentru a nu creea dispute spune că, lucrările trebuiau sistate până se opera ploaia. O cantitate mare de apă afectează structura asfaltului. Potrivit Legii 10/1995 care vizează calitatea lucrărilor de construcţii asfaltările nu se fac fără a respecta un minim de măsuri: îndepărtarea prafului, îndepărtarea apei din zona în care va fi asfaltată şi aplicarea unei emulsii cationice care să lege straturile.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.