271 total views

Prima săptămână a campaniei electorale a avut darul să-i uimească pe cei care aşteptau o explozie de afişe şi bannere cu chipurile şi mesajele candidaţilor. Echipele lui Klaus Iohannis şi Victor Ponta s-au mişcat ceva mai rapid, dar este evident că în acest caz nu contează atât de mult startul, finalul fiind deosebit de important.

Devine clar că o parte dintre candidaţi nu sunt foarte pregătiţi, din punct de vedere al campaniei din teren, pentru aceste alegeri, una dintre motivaţiile invocate fiind legată de partea financiară a chestiunii.

Primele sloganuri scoase la înaintare sunt la rândul lor destul de “cuminţi”:
“România frumoasă. Promisiunea mea pentru români” – Elena Udrea,
“Macovei, mai bună decât ei” – Monica Macovei,
“România lucrului bine făcut” – Klaus Iohannis.
“Victor Ponta, preşedintele care uneşte” – Victor Ponta,
“Să le spargem gaşca!” – William Brânză.

Prima impresie este aceea de uşoară pace, dar liniştea, aceea de dinaintea furtunii, poate fi stricată în orice moment de dezvăluirile promise de preşedintele Traian Băsescu încă din vară: “În această campanie le voi spune toate la toţi. Pe unii dintre ei îi voi dezbrăca public. Sunt candidaţi anunţaţi care au lucruri ascunse în CV, lucruri pe care le tăinuiesc. Or cetăţenii trebuie să ştie despre orice candidat tot. Tot ce e important!”.

În paralel cu campania electorală se va desfăşura şi un altfel de campanie, una preventivă de informare a cetăţenilor cu privire la prevederile Codului penal, legate de infracţiuni electorale. În acest scop vor fi tipărite 40.000 de afişe cu aceste prevederi, care vor fi postate la secţiile de votare şi sediile instituţiilor publice care se ocupă de organizarea scrutinului din noiembrie. În plus, posturile de televiziune vor difuza gratuit un spot video, în care cetăţenii vor fi avertizaţi cu privire la riscurile la care se expun în cazul în care încalcă legea electorală. Alegerile prezidenţiale vor avea loc în 18.550 de secţii de votare din ţară şi 294 în străinătate, urmând să fie tipărite 20.745.068 de buletine de vot, de către Regia Autonomă Monitorul Oficial, şi 94.220 de ştampile cu menţiunea “Votat”, a anunţat săptămâna trecută vicepremierul Gabriel Oprea.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.