58 total views

Bărbăteşti este o comună vâlceană şi are, în fruntea sa, un primar cu experienţă. Cu toate acestea , această comună, ca multe altele, a fost afectată de inundaţii. Datorită primarului cu ştate vechi, pagubele au fost rezolvate fără a aştepta ajutor de la autorităţile locale sau de la Guvern.

Primarul localităţii Berbeşti, Banacu Constantin nu s-a plâns, dar ne-a spus că nimeni nu a trecut pe la el prin comună şi că dacă aştepta după autorităţi nu era de bine, dar speră să fie ajutat până la urmă de autorităţile locale măcar cu bani pentru combustibil.

„Am trimis adrese la autorităţi cu pagubele pe care le avem în urma inundaţiilor. Avem în pericol un pod la hotar între satul Bodeşti şi satul Bărbăteşti, la podul de la David, la patru punţi şi la aproximativ400 m de asfalt care aşteaptă să pice dacă nu intervenim. Am avut întrerupt în totalitate drumul forestier către Pătrunsa la ieşirea din satul Bărbăteşti însă, după 18 ore de muncă continuă în care am adus peste 200 de tone de bolovani de la Cariera Bistriţa, duminică l-am redat redat circulaţiei şi datorită efortului pe care l-am depus, am avut peste 120 de turişti care au decis să urce pe acest drum forestier, timpul fiind foarte frumos. Se lucrează la gabioane în partea de sus a satului unde stă să pice asfaltul. Am avut probleme şi la gospodării unde a trebuit să evacuăm oamenii sau animalelele. Am apelat la autorităţi, dar nu am stat cu mâna întinsă, nu am aşteptat şi am luat decizii. Am luat ce ne-a trebuit şi ne-am gospodărit singuri, cu utilajele noastre. Sperăm, să primim totuşi ceva, eu sunt destul de înţelegător şi vreau să primesc măcar bani pentru combustibil necesar la utilaje şi să reuşesc să plătesc fierul beton pentru gabioane şi piatra. Nu aştept altceva. Domnul preşedinte Cîlea ne-a trimis un buldozer, care este binevenit, pentru că deşi avem şi noi unul, este de capacitate mică. Sperăm ca în câteva zile să ştergem urmele pe care le-au lăsat apele”, a încheiat primarul comunei Bărbăteşti, Banacu Constantin.

Primarul Banacu este, însă, supărat foarte tare pe cei care au venit din 2005 încoace şi au făcut tot felul de situaţii şi comisii şi pe care promite că nu-i va mai primi în comună, dacă vor mai veni. “Ca şi putere economică mă depăşeşte podul de la hotar între Bărbăteşti şi Bodeşti, unde din 2005, au venit tot felul de comisii şi au făcut tot felul de situaţii şi promit că nu-i mai primesc în comună. Dacă autorităţile consideră că e mai uşor să pice podul şi să-l facă din nou….că fără 12-15 milioane nu se poate face şi nu se poate face nici în 2-3 ani de zile…”

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.